Comunicate

21.01.2021 - COMUNICAT: Recalcularea pensiilor militare de stat, la nivelul Poliției Române, va fi finalizată până la data 26 februarie a.c. În mod similar se va proceda și la Poliția de Frontieră

21.01.2021    -  COMUNICAT:  Recalcularea pensiilor militare de stat, la nivelul Poliției Române,  va fi finalizată până la data 26 februarie a.c.  În mod similar se va proceda și la Poliția de Frontieră

FSNPPC/21.01.2021

 

COMUNICAT

Recalcularea pensiilor militare de stat, la nivelul PoliÈ›iei Române,

va fi finalizată până la data 26 februarie a.c.

În mod similar se va proceda È™i la PoliÈ›ia de Frontieră

 

În continuarea informărilor noastre din ultima parte a anului trecut, precum È™i a demersurilor SNPPC, vă comunicăm faptul că, la nivelul PoliÈ›iei Române, au fost dispuse, ieri, măsuri pentru accelerarea procesului de recalculare a pensiilor militare de stat, în raport cu prevederile OUG nr. 75/2020 (salarizarea la nivelul maxim al funcÈ›iei publice) È™i cu DispoziÈ›ia secretarului general al MAI din decembrie 2020, care aduce precizări referitoare la modul de aplicare a ordonanÈ›ei.

De asemenea, în cadrul întâlnirii de ieri, de la sediul IGPF, o delegaÈ›ie a SNPPC a discutat cu conducerea PoliÈ›iei de Frontieră, pentru identificarea unui mod identic de lucru, care va fi pus în practică în foarte scurt timp.

Reamintim faptul că SNPPC are mii de procese câstigate definitiv la CurÈ›ile de Apel, pentru salarizarea la nivelul maxim, procese care au determinat MAI să promoveze OUG nr. 75/2020, iar după apariÈ›ia acestui act normativ, am adresat solicitatări către MAI È™i inspectoratele generale, cu privire la urgentarea procesului de recalculare a salariilor È™i a pensiilor, precum È™i la întocmirea fiÈ™elor de pensie, care să cuprindă în integralitate drepturile de natură salarială stabilite, chiar dacă plata acestor drepturi se va face eÈ™alonat.

Conform normelor în vigoare È™i măsurilor dispuse la nivelul PoliÈ›iei Române, recalcularea se face pe două paliere È™i vizează baza de calcul a pensiei (punctul 7 din FiÈ™a de pensie). În acest sens, structurile de RU vor identifica:

1 –  poliÈ›iÈ™tii pensionaÈ›i în perioada aprilie 2015-31 august 2020, pe care îi vor comunica la  Financiar, unde se va verifica dacă perioada de 6 luni consecutive, aleasă pentru calculul pensiei, este inclusă în intervalul aprilie 2015-30 ianuarie 2017, când s-au acordat drepturi salariale în baza unor hotărâri judecătoreÈ™ti (care vizează sporurile de fidelitate, de studii superioare, de condiÈ›ii vătămătoare, de  risc È™i suprasolicitare neuropsihică, de ore noapte, precum È™i majorarea pentru SDSL);

2 – poliÈ›iÈ™tii pensionaÈ›i în perioada 31 ianuarie 2017-31 august 2020, perioadă reglementată prin OUG 75/2020, vor beneficia È™i ei de recalcularea pensiei în funcÈ›ie de noile cuantumuri ale sporurilor sus-menÈ›ionate.

AÈ™a cum am mai precizat, SNPPC a continuat  acÈ›iunile depuse deja în instanÈ›e È™i a deschis altele noi, pentru recalcularea salariilor È™i, implict, a pensiilor (dacă nu a intervenit termenul de prescripÈ›ie), la cuantumuri mai avantajoase decât cele reglementate prin OUG 75.

In acest sens, politiÈ™tii trecuÈ›i în rezervă în perioada de referință, membri SNPPC, se pot adresa liderilor noÈ™tri teritoriali, pentru a-i sprijini în demersul legitim de recalculare a cuantumului pensiei.

 

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: