Comunicate

21.02.2018 - Adunare generală cu membrii SNPPC din IPJ Prahova

21.02.2018 - Adunare generală cu membrii SNPPC din IPJ Prahova

În organizarea Biroului teritorial SNPPC Prahova, ieri, 20 februarie 2018, la finalul programului de lucru, timp de patru ore, s-a desfăşurat Adunarea generală prevăzută de Statut, cu membrii noştri de sindicat de la sediul IPJ, dar şi din structurile poliţieneşti municipale, orăşeneşti şi comunale.

Biroului Executiv Central SNPPC a fost reprezentat de trezorierul general Claudiu Staicu şi vicepreşedintele Mihai Zlat, iar conducerea Biroului teritorial a fost prezentă in integrum – preşedinte Cătălin Lupea, vicepreşedinţi Nicolae Cârlan şi Victor Popescu, secretar Nicolae Jarnea.

Subiectele principale au vizat: aspecte profesionale şi legislative din domeniul nostru de activitate; intervenţia la evenimente din timpul liber (permanenţa de la domiciliu), în noul context injust creat de legiuitor, respectiv neplata orelor de serviciu prestate de angajaţi pentru asigurarea continuităţii serviciului poliţienesc; salarizarea şi problemele apărute prin aplicarea Legii-cadru nr. 153/2017 şi a Ordinului MAI aferent acesteia; dotarea logistică precară şi implicaţiile asupra capacităţii operaţionale, dar şi asupra integrităţii/securităţii personale a lucrătorilor; protecţia deficitară a poliţiştilor, sub aspect fizic sau juridic, asigurată de MAI/angajator; asistenţa juridică a membrilor SNPPC şi asigurarea consilierii pe diferite probleme de interes; modificarea, anul trecut, a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat şi efectele negative aferente etc.

Cu acest prilej, pentru o mai bună conlucrare la nivelul Biroului teritorial SNPPC din IPJ Prahova – cea mai mare organizaţie judeţeană, cu peste 1.400 de membri –, cât şi pentru o mai eficientă reprezentare a intereselor specifice, s-a decis desemnarea unor delegaţi sindicali la toate structurile poliţieneşti.

Având în vedere multitudinea de probleme şi neajunsuri, cât şi nesoluţionarea, de către factorii responsabili de la nivel legislativ şi guvernamental, a revendicărilor noastre juste, s-a concluzionat că declanşarea conflictului de muncă şi adoptarea unor forme de protest corespunzătoare sunt absolut necesare, în cel mai scurt timp (în intervalul premergător Zilei Poliţiei Române – 25 martie 2018).

Mâine şi poimâine ( 22-23 februarie), preşedintele Dumitru Coarnă şi secretarul general Neculai Isache se vor deplasa în Judeţul Galaţi, unde vor avea loc alegeri ale conducerii Biroului teritorial SNPPC din cadrul IPJ şi se vor întâlni cu membrii noştri de sindicat din structurile judeţene ale Poliţiei şi Poliţiei de Frontieră.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: