Comunicate

21.02.2022 - DOAR DACĂ MURIM ÎI ARESTAȚI PE INFRACTORI?

21.02.2022 - DOAR DACĂ MURIM ÎI ARESTAȚI PE INFRACTORI?

SNPPC/21.02.2022

DOAR DACĂ MURIM ÎI ARESTAȚI PE INFRACTORI?

 

,,Dacă nu întăriți Poliția, strada va fi ocupata de infractori!”. Am repetat acest mesaj în comunicatul nostru de vineri, 18 februarie a.c., iar realitatea ne-a confirmat nefericitul avertisment: un coleg de la Poliția Rutieră Oradea a fost ultragiat în misiune, fiind lovit intenționat de către un taximetrist, care nu a vrut să dea socoteală pentru că a încălcat regulile în trafic.

Vineri seară, în jurul orei 20,00, pe strada Corneliu Coposu din Oradea, în zona Complexului Perla, un taximetrist a oprit pe trecerea de pietoni și după ce a fost avertizat de un echipaj de poliție, cu semnale acustice și luminoase, comunicându-i-se în tot acest timp să se pună în mișcare pentru a elibera trecerea de pietoni, acesta a efectuat virajul la stânga, încălcând marcajul longitudinal continuu, noua contravenție determinând echipajul de poliție să-l urmeze pentru a-l intercepta, a-l scoate din trafic și a lua măsurile legale care se impuneau. Echipajul a oprit autospeciala în dreptul taximetrului, iar colegul nostru a coborât, după ce s-a efectuat o evaluare rapidă a situației, care impunea măsuri de îndată. Având camera de serviciu pornită, colegul nostru a așteptat reacția taximetristului, dar acesta a rulat cu spatele, răstindu-se apostrofator la polițist: ”Ce vrei, domnule, lasă-mă în pace!”. Imediat și-a continuat mersul înapoi, iar colegul nostru s-a poziționat în fața taximetrului, efectuând insistent semnalul regulamentar de  oprire și scoatere din trafic, indicându-i acestuia să revină pe locul inițial. În ciuda faptului că polițistul era echipat corespunzător serviciului, inclusiv cu elemente de vestimentație reflectorizante, pentru a-și asigura scăparea, taximetristul a accelerat şi l-a lovit cu vădită intenție pe colegul nostru, agent principal de poliție Alex Bodea, fapt care a generat și o reacție de indignare din partea trecătorilor. Alex a ajuns la spitalul județean, pentru investigații medicale. Din fericire situația sa medicală nu este gravă.Taximetristul - un recidivist în trafic, sancționat contravențional de mai multe ori -  a fost încătuşat și, după audieri preliminare la Poliția Rutieră, a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru continuarea cercetărilor. Stupoare: procurorul de serviciu  nu a dispus nici măcar reținerea pentru 24 ore, asta în ciuda intenției directe a autorului, de a-l lovi pe polițist cu autoturismul, faptă care întrunește elementele constitutive ale ultrajului!

Precizăm că îi vom acorda agentului Bodea - membru de sindicat - asistență juridică și sprijin financiar pentru recuperare medicală, prin Departamentul nostru juridic, respectiv prin Fundația SNPPC.

 Avertismentul SNPPC este unul real și pertinent: infractorii tratați cu blândețe și lăsați în libertate vor ocupa strada, aspect care va afecta grav siguranța cetățenilor!

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL - SNPPC

Parteneri SNPPC: