Comunicate

21.03.2019 - Drone de ultimă generatie, în dotarea Poliției de Frontieră Române, pentru combaterea traficului ilegal de tigări

21.03.2019 - Drone de ultimă generatie, în dotarea Poliției de Frontieră Române, pentru combaterea traficului ilegal de tigări

 

Poliția de Frontieră Română beneficiază, începând de ieri, 20 martie 2019, de noi echipamente necesare misiunilor specifice.

JTI România a donat Inspectoratului General al Poliției de Frontieră patru drone de ultimă generație, care vor fi folosite în zona de competenţă a Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei şi Iași şi a Gărzii de Coastă. Dronele au caracteristici tehnice foarte bune care permit o autonomie de zbor crescută și ajută la monitorizarea mai eficientă a frontierei.

De asemenea, donația include binocluri cu vedere pe timp de noapte, endoscoape și truse cu scule utile la descoperirea spațiilor improvizate pentru disimularea ţigaretelor ilegale sau a drogurilor și armelor, șurubelnițe electrice, fluiere împotriva animalelor sălbatice, pompe de combustibil, manometre de măsurare a presiunii în roți şi compresoare pentru umflarea roților, cât și camere video pentru a fi montate pe maşinile polițiștilor care deseori sunt implicați în urmăriri pe șosele. Manometrul de măsurare a presiunii indică dacă roata este umflată cu aer sau este umplută cu ţigarete, dat fiind că în multe cazuri țigaretele sunt trecute peste graniță ascunse în roțile autovehiculelor.    

Sursa: IGPF

Parteneri SNPPC: