Comunicate

21.08.2017 - Solicităm Guvernului României să acorde vouchere pentru vacanţă - 2017

21.08.2017 - Solicităm Guvernului României să acorde vouchere pentru vacanţă - 2017

La sfârşitul lunii iunie a.c., Guvernul a emis OUG nr. 46/2017 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, după rectificarea bugetară din luna august.

Astfel, în limita sumelor prevăzute în buget, autorităţile publice centrale şi locale pot acorda, în semestrul II a.c., vouchere cu această destinaţie, fiind obligate să consulte sindicatele reprezentative cu privire la stabilirea perioadei optime de acordare. Cuantumul voucherului de vacanță este de 1.450 și va fi împărțit în valori nominale, în multiplu de 50 lei, până la 100 lei, pentru a putea fi utilizat defalcat.

Conform art. 2 din OUG nr. 8/2009 (actualizată), FSNPPC le-a solicitat Guvernului României şi Ministerului Afacerilor Interne, în scris, să ne comunice sumele prevăzute în bugetul rectificat pentru anul în curs, modalitatea de acodare în MAI (cupon valoric sau sumă echivalentă) şi, de asemenea, să dispună, prin ordin, către toţi ordonatorii de credite din MAI, să aloce voucherele din oficiu, şi nu la cererea angajatului, în cel mai scurt timp de la aprobarea bugetului, pentru a permite utilizarea lor până la finalul anului 2017, conform opţiunii fiecărui beneficiar.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: