Comunicate

21.08.2019 - Punctul pe ,,i”. Opinii. Au cuvântul liderii SNPPC

21.08.2019 - Punctul pe ,,i”. Opinii. Au cuvântul liderii SNPPC

Lipsa celor 15000 de politisti se vede si se simte, dar nu se combate decat intr-un singur sens: cercetarea disciplinara a celor existenti in sistem.

Ce putea face operatoarea care stia ca nu are echipaj disponibil? Sa minta? Nu. A spus adevarul si adevarul acesta doare. De aceea operatoatea trebuie pedepsita. Echipajul care era la interventie trebuie pedepsit. Seful care a intocmit planificarea trebuie pedepsit. Toata lumea trebuie pedepsita de dragul unei imagini pe care politicienii vor sa o mentina cu forta. 

Ei bine, nu se mai poate, domnule ministru Fifor!
Este timpul sa recunoasteti ca voi, politicienii, ati esuat! V-ati batut joc constant de aceasta institutie si ati actionat cu toate parghiile sa o aduceti la FALIMENTUL de astazi: 
- legi permisive,
- subfinantare,
- dotare precara (masini noi, dar in bataie de joc- multe dar ieftine si nedotate corespunzator, statii emisie-receptie slabe calitativ, echipament de protectie sub necesar -1 vesta antiinjunghiere la 10 politisti, armament vechi, echipament de calitate proasta si nepractic-cascheta, pantofi, cravata, etc., etc., etc),
- salarizare proasta (la venituri adaugati inclusiv norma de hrana si echipament, care sunt de fapt indemnizatii pe care orice stat din UE este obligat sa le plateasca si astfel manipulati opinia publica cum că am avea salarii mari),
- sedii sub orice critica, vechi, neintretinute de institutie, dar cu pretentii sa fie intretinute de politisti (curatenie, reparatii, zugravit),
- o politica dezastru in ceea ce priveste protejarea politistului,
- deprofesionalizare,
- o manipulare crasa in ceea ce priveste cuantumul pensiei, faptul ca pensia ocupationala (asa au toate statele membre NATO) ar fi pensie speciala, preocuparea permanenta a politicului, inclusiv prin ,,sagetile” din presa, sa induca opiniei publice ideea ca politistii au pensii nesimtite, cu scopul clar de a le mai diminua pe viitor, ceea ce va atrage dupa sine lipsa de interes in a veni in acest sistem a tinerilor cu vocatie pentru aceasta profesie. 

Toate acestea, plus indiferenta societatii - complet fara reactie la semnalele trase de ani de zile de sindicate, au adus Politia Romana in acest moment in care radiografia sa o arata exact asa cum este: neputincioasa, rigida, greoaie, carpita, subfinantata, demolata, demoralizata, deprofesionalizata, parazitata de o mare majoritate a angajatilor obedienti politic.

Nu va convine ca suntem putini?

V-a placut in 2012, cand ati dat afara 10000 de politisti!?

Nu va convine ca iesim la pensie "prea devreme"?

Platiti corect experienta care aduce dupa sine performanta!

Vreti reactie promta, rapida, profesionista la apelurile 112?

Ocupati cele 15000 functii vacante!

Redimensionati prin marire schemele structurilor, subunitatilor, posturilor de politie. Emiteti proceduri de actiune la evenimente in functie de specificul acestora.

Vreti profesionisti in functii de conducere?

Renuntati la institutia imputernicirii!

Vreti o politie "ca afara"?

Pai mergeti acolo, vedeti cum este organizata, platita, dotata, finantata, cum sunt legile ce procedurile de actiune au, stabiliti compatibilitatea cu institutia noastra, importati ce este bun, legiferati, organizati,dotati, finantati si apoi emiteti pretentii.

Daca doar veti dispune controale exclusiv cu scopul de a pedepsi " vinovatii" mai bine plecati acasa. MAI nu are nevoie de un ministru care reactioneaza dupa ureche, in functie de "interesul" presei. MAI are nevoie de un ministru care sa actioneze in folosul institutiei si al cetateanului, dar sa reactioneze chirurgical, profesionist, echidistant, realist la problemele care apar. Degeaba trimiteti corpul de control dupa ce v-ati antepronuntat cu privire la vinovatie. Obedientii vor face verificarile astfel incat sa-i scoata vinovati pe cei pe care dumneavoastra i-ati indicat ca vinovati.

Actionand asa nu veti face bine institutiei si nici cetateanului. De fapt faceti bine la puncte electorale si atat. Exact ca in pozele cu mortii. Stiti? Colegii nostrii ucisi la datorie la capataiul carora voi politicienii veniti grabiti, faceti poze cu ceapa-n buzunarul de la piept (e musai sa lacrimati un pic), promiteti verzi si uscate, marea cu sarea, luna de pe cer si apoi.....corpul de control. 

RUSINE!

2019 – 15 ani de la fondarea SNPPC!

Am pornit cu încredere și curaj, continuăm puternici și uniți!

 

Zelca Vasile,

Președintele Biroului Executiv Teritorial SNPPC din IPJ Constanța

Parteneri SNPPC: