Comunicate

21.09.2021 - TCO, 2.000 locuri; continuăm demersurile pentru reducerea deficitului de personal în structurile polițienești

21.09.2021 - TCO, 2.000 locuri; continuăm demersurile pentru reducerea deficitului de personal în structurile polițienești

FSNPPC/Nr. 366/21.09.2021

Se transmite electronic/fax

                              

 

                      Către

                                                                                                                                                                 MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

       Domnului Lucian-Nicolae BODE, ministru              

         Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România - organizație reprezentativă la nivelul M.A.I., recunoscută ca atare de către Tribunalul Municipiului București, prin Sentința civilă nr. 574/19.06.2020 -, vă readuce în atenție problematica deficitului major de personal, situație cu implicații negative asupra misiunilor derulate de structurile Ministerului Afacerilor Interne, în slujba cetățenilor și a statului.

          După cum ați afirmat și dvs., public, în prima parte a acestui an, în prezent, la nivelul MAI, există un deficit major de personal, de cca. 20%, majoritatea în domeniile muncii operative, dar situații de acest gen sunt și în structurile de suport, care nu au încadrate ștatele cu numărul necesar de specialiști și personal contractual. Cea mai gravă situație este întâlnită în mediul rural, unde există secții/posturi de poliție cu deficit care atinge și depășește 50% ori sunt încadrate doar cu un singur lucrător, fapt care conduce la ineficiența serviciului polițienesc și la suprasolicitarea personalului.

            Față de cele prezentate, pe lângă măsurile pozitive, luate recent la nivelul MAI, de organizare a unei sesiuni suplimentare, în sept-oct a.c., pentru admiterea la școlile de agenți/subofițeri, precum și de scoatere la concurs a unor posturi în cadrul Poliției Române, Poliției de Frontieră și al IGI, considerăm că se impune, în regim de urgență,  și organizarea unor concursuri de trecere a min. 2.000 de agenți în corpul ofițerilor de poliție (TCO), pentru diminuarea deficitului de ofiteri și creșterea randamentului serviciului polițienesc.

                     Cu stimă,

Președintele Biroului Executiv FSNPPC

Marius IONESCU

 

Parteneri SNPPC: