Comunicate

21.10.2020 - PRECIZĂRI pentru pensionarii care provin din structurile polițienești

21.10.2020   -       PRECIZĂRI  pentru pensionarii care provin din structurile polițienești

 

 

La nivelul Biroului Executiv Central al SNPPC, prin Departamentul Juridic, a început demersul, către structurile angajatoare ale MAI și Casa Sectorială de Pensii, de solicitare a recalculării cuantumului pensiilor colegilor noștri, membri SNPPC, care au trecut în rezervă ulterior datei de 09.04.2015 (după apariția ,,Legii nr. 71/2015 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice”).

Important: apreciem că, în mod abuziv, pe de-o parte, nu sunt puse de bunăvoie, în executare, hotărâri judecătorești definitive, în care reclamanții sunt colegi pensionați, care au obținut în instanță dreptul la salarizare maximă, iar, pe de altă parte, nu sunt recalculate URGENT pensiile tuturor celor în drept, indiferent dacă intră sub incidența OUG nr. 75/2020 sau au încetat raporturile de serviciu ulterior datei de 09.04.2015.

Considerăm că, inclusiv în cazul colegilor care au ales alte 6 luni, din perioada anterioară datei de 09.04.2015, putem vorbi despre o eroare de fapt în ceea ce privește alegerea perioadei de calcul, întrucât acele salarii nu erau stabilite în mod corect, din culpa angajatorului, iar pe cale de consecință, unii dintre polițiștii pensionari au dreptul la recalculare (raportat la elementele care alcătuiesc salariul de functie, de la caz la caz)!

In acest sens, politiștii trecuți în rezervă în perioada de referință, membri SNPPC, se pot adresa liderilor noștri teritoriali, pentru a-i sprijini în demersul legitim de recalculare a cuantumului pensiei.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: