21.11.2018 - Proiectul OMAI privind acordarea  Semnului onorific ,,În Serviciul Patriei”, pus în dezbatere publică

21.11.2018 - Proiectul OMAI privind acordarea Semnului onorific ,,În Serviciul Patriei”, pus în dezbatere publică

Comunicate

 Joi, 22.11.2018, FSNPPC va participa la şedinţa Comisiei de dialog social a MAI, pentru dezbaterea  proiectului ,,Ordinului ministrului afacerilor interne privind stabilirea condițiilor în care se poate conferi Semnul onorific <<În Serviciul Patriei>> pentru ofițeri, maiștri militari, subofițeri, poliţişti, preoți militari, soldați și gradați profesioniști”, în baza noii legi adoptate în vara anului curent.

 Reamintim că SNPPC a făcut demersuri, în ultimii ani, către Parlament, MAI şi MApN, pentru adoptarea  ,,Legii nr. 149/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale”, astfel încât poliţiştii care au  avut calitatea de m.a.b.c., p.f.a.c. sau j.a.c., precum şi soldații/gradații profesioniști au primit dreptul la pensie militară de stat, dar şi la acordarea  Semnului onorific ,,În Serviciul Patriei”, drept care nu a existat în vechea legislaţie (a se vedea comunicatul nostru din 25 iulie a.c.).

Conform legii, Semnul onorific  se conferă angajaţilor din MApN, MAI, M. Justiției, SRI, SIE, SPP și STS, care au 15, 20 sau 25 de ani de activitate, aceştia beneficiind de un spor de 10%, 15% sau, respectiv, 20% din cuantumul pensiei, dar şi de încadrarea în condițiile de muncă prevăzute în Legea nr. 223/2015.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: