Comunicate

22.02.2022 - Polițiștii obligați să facă anchete epidemiologice

22.02.2022 - Polițiștii obligați să facă anchete epidemiologice

Obediența politică produce aberații!

Dacă sunteți diagnosticat cu COVID19 și vă aflați în izolare în județul Prahova, aveți ocazia să vi se efectueze ancheta epidemiologica de către un......polițist.

Conform ordinului Prefectului Județului Prahova, căruia cu aceasta ocazie îi solicităm demisia, în perioada 15-25.02.2022 anchetele epidemiologice sunt efectuate de-a valma de către polițiști, jandarmi, pompieri, angajați ai Consiliului Județean și Prefecturii Prahova, cu toate că aceștia nu au pregătire de specialitate în acest sens.

Practic, polițiștii IPJ Prahova, planificați în serviciu la CJSU Prahova, sunt obligați să îndeplinească ILEGAL atribuții care intră CLAR în sfera de competențe a angajaților din cadrul DSP.

Înțelegem obediența politică a domnului comisar șef Preda Ginel care speră să fie titularizat pe post, căruia, dacă cele de mai sus se confirmă, ar trebui să-i înceteze imediat desemnarea pe funcția de inspector șef al IPJ PRAHOVA și să fie decanșată cercetarea prealabilă împotriva acestuia de către IGPR.

În actualul context de deficit de personal, aproximativ 15.000 polițiști în minus, luăm polițiști pe care, în loc să-i lăsăm în stradă, îi obligăm să îndeplinească atribuții vădit în afara fișei postului pe care îl ocupă.

 Fiecare polițist luat de pe stradă înseamnă șanse mai mari ca strada să fie ocupată de infractori.

Pe aceasta cale, solicităm ministrului Lucian Bode, să dispună încetarea acestei practici ilegale, dăunătoare sănătății și siguranței publice.

A mai rămas să fim dotați cu stetoscop, parafă, doze de vaccin .........

Prim-ministrul României trebuie să revoce de îndată prefectul județului Prahova, care iată poate dispune după bunul plac în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu astfel de aberații cu girul șefilor de arme județeni. 

https://ph.prefectura.mai.gov.ro/personalul-directiei-de-sanatate-publica-prahova-va-fi-sprijinit-in-efectuarea-anchetelor-epidemiologice-de-catre-centrul-judetean-de-coordonare-si-conducere-a-interventiei-prahova/

 

Parteneri SNPPC: