Comunicate

22.05.2023 - 30% dintre candidații la admiterea în școlile MAI au picat proba sportivă

22.05.2023   -   30% dintre candidații la admiterea în școlile MAI au picat proba sportivă

 

În ultima perioadă, am tras, public, mai multe semnale de alarmă referitoare la atractivitatea, în scădere dramatică, față de anii anteriori, vizavi de instituțiile de formare profesională inițială polițienești și militare, pe fondul predicitibilității tot mai precare în cele trei sisteme de referință care definesc interesul oricărui tânăr ce își dorește să îmbrace uniforma statului: sistemul carierei, sistemul salarizării și sistemul de pensionare.

Vezi aici:

https://www.snppc.ro/20-02-2023-semnal-grav-de-alarm-premier-trist-n-rom-nia-stabilit-n-mandatul-premierului-ciuc-admiterea-n-colile-militare-sesiunea-2023-f-r-prob-scris-bd11153

https://www.snppc.ro/15-02-2023-salariul-de-func-ie-al-poli-istului-salariul-minim-pe-economie-bd11148

Concurența la concursurile de admitere în școlile de profil a scăzut drastic, la ultimele sesiuni, iar trierea care se organizează anterior probei scrise, constând în probele sportive și psihologice, cu caracter eliminatoriu, reduce și mai mult numărul candidaților care ajung să susțină probele finale.

Un  trist adevăr: în ultimele zile, la probele sportive susținute în centrele zonale de selecție, de către candidații la școlile de formare inițială a agenților și subofițerilor/maiștrilor militari din MAI, aproximativ 30% dintre concurenți au fost declarați nepromovați - a se vedea atașamentele pdf.

Situația poate degenera dramatic, astfel încât numărul candidaților care vor ajunge, totuși, în 27 mai, în sălile de clasă, și vor fi triați, ulterior, de proba medicală, să fie sub cel al locurilor scoase la concurs, asta în condițiile în care deja sunt, din start, sub doi candidați pe un loc. Sau, așa cum MApN a decis, recent, în premieră națională: admiterea în școlile vocaționale să se facă fără testare scrisă, doar pe bază de dosar și probe eliminatorii.

DOMNILOR POLITICIENI: OPRIȚI DEGRINGOLADA SALARIZĂRII ȘI A PENSIILOR MILITARE DE STAT!

Fără predictibilitate, pe termen lung, în cariera de militar sau de polițist, și cu o salarizare precară, legiferată superficial de către decidenți, vom suferi cu toții: cetățeni, societate și stat!

 

Biroul Executiv Central - SNPPC

Parteneri SNPPC: