Comunicate

22.09.2020 - Sprijin în instanță, pentru polițiștii pensionari – membri SNPPC

22.09.2020 - Sprijin în instanță, pentru polițiștii pensionari – membri SNPPC

 

Biroul Executiv Central al SNPPC a decis să acorde sprijin polițiștilor pensionați după data de 1 ianuarie 2017, care au dreptul la recalcularea cuantumului pensiei, conform OUG 75/2020.

În acest sens, atașăm modelul IMPUTERNICIRII solicitate de lege - vezi PDF de mai jos -, dat fiind faptul că este vorba de drepturi financiare, care nu pot fi obținute de către sindicat decât pe baza acordului de voință al membrului, liber consimțit.

Membrii SNPPC care se încadrează în prevederile OUG 75 și au probleme referitoare la recalcularea pensiei - cum ar fi cazul recalculării ,,în trepte", pe care o propune MAI, despre care s-a documentat președintele SNPPC, Dumitru Coarnă -, pot transmite IMPUTERNICIREA, datată și semnată olograf, însoțită de copie CI, copie Diploma de licență, plus supliment/foaie matricolă, și copie ultima Decizie de pensionare, liderilor SNPPC din ultima unitatea în care și-au desfășurat activitatea, care le vor centraliza și vor contacta Departamentul juridic al SNPPC, pentru derularea procedurilor de rigoare.

Referitor la membrii SNPPC în activitate, menționăm că monitorizăm procesul de recalculare și acordare a diferențelor salariale, fiind în legătură constantă cu Direcțiile de profil din IGPR, IGPF etc. Cei care au probleme din acest punct de vedere, pot contacta liderii noștri teritoriali sau direct Biroul Executiv Central.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

 

Parteneri SNPPC: