Comunicate

22.09.2022 - COMUNICAT FSNPPC: Pentru noi, firimituri, pentru ei, toată felia. Sfidarea la care ne supune coaliția parlamentară nu poate fi acceptată!

22.09.2022   - COMUNICAT FSNPPC:    Pentru noi, firimituri, pentru ei, toată felia.  Sfidarea la care ne supune coaliția parlamentară nu poate fi acceptată!

 

 

Senatorii noștri din arcul parlamentar decizional ne-au pus-o, ieri, de mămăligă, cu ocazia votului pentru aprobarea, prin lege, a OUG nr. 115 din august 2022 – cea prin care familiei ocupaționale  Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, dar și altor bugetari, amânați de doi ani de la plata integrală a salariilor prevăzute de Legea-cadru 153/2017, li s-a dat doar un sfert din majorarea restantă cuvenită, pe motivul că ,,țara o duce greu și bugetul trebuie chivernisit cu grijă” (am sintetizat din declarațiile prim-ministrului, miniștrilor și altor politicieni care ne-au tot aburit pe parcursul celor 3 săptămâni din luna august, când am protestat pentru drepturile noastre, călcate în picioare tot de ei).

Ce au făcut, mai exact? Printr-o scamatorie sfidătoare la adresa tuturor celor oropsiți de politica salarială jalnică adoptată în ultimii ani, senatorii au votat un amendament udemerist,  strecurat pe șestache, care va conduce, dacă va trece și de Camera Deputaților (for decizional pe legislația salarială), la o majorare consistentă pentru toată Administrația prezidențială, angajații guvernamentali și asimilații acestora, miniștrii și ceilalți demnitari din toate instituțiile de stat, parlamentari și funcționarii care-i deservesc, angajații din toată Administrația publică, inclusiv pentru aleșii locali – primari, viceprimari, consilieri etc.

Vrem să fim bine înțeleși: noi nu cerem să moară și ,,capra vecinului”, noi cerem să hrănim și ,,capra noastră”, că dacă moare, cu un război la graniță, nu-i deloc a bine, domnilor factori decidenți!

Uitați și o mostră de argumentație a grijii pentru chivernisirea bugetului în interesul național, dar doar al unora, după cum se vede: șeful formațiunii politice care a introdus amendamentul, parlamentar și vicepremier în Guvern (adică, om cu două salarii babane...să fie sănătos și să le pape cu folos, dar tot i-or mai rămâne, de la o lună la alta, chiar de-ar servi, zi de zi, caviar cu lingura!), declara, ieri, că trebuie eficientizată activitatea în primării, iar un angajat nu poate lucra pe 3.000 lei. Corect, așa este, nu comentăm! Dar revenim la ,,capra noastră” și-i reamintim domnului vicepremier că și noi i-am cerut, în vara asta, dumnealui, dar și coaliției din care face parte, eficientizarea serviciului polițienesc, ceea ce presupune inclusiv o salarizare pe măsură, nu de 2.200-2.300 lei, cât are un polițist, încadrat acum, cu un salariu batjocuritor și alte drepturi financiare calculate la valori de referință din 2009. Polițist aflat tot în slujba comunității, ca și domnul vicepremier, ca și domnii parlamentari, ca și domnul primar - care pregătește, la un cincinal, terenul pentru procesul electoral, și trebuie să o facă responsabil, deci trebuie răsplătit pe măsură -, ca și ceilalți angajați din administrația centrală și locală etc.

În concluzie, așa cum am mai declarat: NU RENUNȚĂM LA LUPTA SINDICALĂ și, în curând, vom relua protestele, la o altă dimensiune, împreună cu confederația sindicală din care facem parte și cu alte organizații sindicale sătule de promisiunile neonorate și de fentele salariale din ultima vreme !

Vom reveni cu detalii!  

BIROUL EXECUTIV - FSNPPC

Parteneri SNPPC: