Comunicate

22.09.2023 - COMUNICAT - PROTESTELE NOASTRE ÎNCEP SĂ PRODUCĂ EFECTE POZITIVE!

22.09.2023   -         COMUNICAT -  PROTESTELE NOASTRE ÎNCEP SĂ PRODUCĂ EFECTE POZITIVE!

 

    Ieri, 21 septembrie, am parcurs încă o etapă în lupta noastră cu cei care ne hotărăsc soarta din punct de vedere profesional și economic! Între orele 11.00 și 12.00 am pichetat sediul Ministerului Muncii, unde am solicitat, în cadrul întâlnirii cu reprezentanții acestei instituții inițiatoare de proiecte normative în materia salarizării:

     1 - aplicarea, în integralitate, a Legii nr. 153/2017, în ceea ce ne privește pe noi, angajații familiei ocupaționale AOPSN, față de care Guvernul are încă restanțe salariale, promise, dar neachitate;

     2 - scoaterea prevederilor privind pensiile militare de stat din proiectele legislative inițiate în temeiul PNRR, dat fiind faptul că Legea nr. 223/2015 nu este inclusă între cele șase Reforme propuse a fi realizate în vederea îndeplinirii obligațiilor asumate prin PNRR (Reforma nr. 6 face referire strictă și limitativă la modernizarea sistemului public de pensii și a CNPP);

     3 – stadiul proiectului noii legi a salarizării, care v-a intra în vigoare din ianuarie 2024.

    De la Ministerul Muncii, am plecat, în marș, către sediul Guvernului, iar pe traseu, între orele 12.00 și 13.00, le-am transmis un mesaj civic bucureștenilor:  DACĂ STRADA NU VA FI OCUPATĂ DE POLIȚIȘTI, EA VA FI OCUPATĂ DE INFRACTORI.

    Am ajuns la sediul Guvernului,  unde, între orele 13.00 și14.00, pe lângă cele trei întrebări de mai sus, am solicitat și urgentarea rectificări bugetare, care ar urma, conform promisiunilor oficiale ale guvernanților, să reglementeze calculul sporurilor la nivelul salariului de functie (pentru polițiști), respectiv al salariului de bază (pentru PC) aflate în plată (prevederea se va aplica și în cazul soldelor militare).

    Concluzia principală: dincolo de orice promisiuni, de angajamentele verbale sau scrise ale guvernanților, protestele trebuie continuate, iar presiunea trebuie să fie continuă și din ce în ce mai mare! Avem exeperiențe similare nu tocmai fericite și, din discuțiile purtate cu decidenții politici, anterior, dar și acum, intuim că aceștia vor încerca să tragă de timp. Pentru noi, un lucru trebuie să fie clar: nu renunțăm, ba mai mult, trebuie să punem presiune pe ei, în continuare, prin diverse acțiuni sindicale!

    Mulțumim tuturor celor care, într-o zi toridă de toamnă, și-au sacrificat timpul liber, pe  care ar fi putut să-l petreacă alături de familie; au fost prezenți peste 400 de membrii SNPPC, din mai multe județe și structuri polițienești, și peste 100 de membrii SCMD, rezerviști care au venit la protestul inițiat de noi. Deși unii sunt sceptici, protestele dau roade! De la protestul de săptămâna trecută și pâna ieri, Guvernul a eliminat din proiectul Legii măsurilor de austeritate încetarea plății orelor suplimentare și a orelor prestate sâmbătă, duminică și în zilele de sărbători legale.

    Deci, rezultate sunt, dacă ne mobilizăm cu adevărat! Ideea este că trebuie să fim din ce în ce mai mulți, să arătăm că ne pasă cu adevărat de soarta drepturilor noastre, astfel încât presiunea nu numai să fie constantă, ci și din ce în ce mai mare!

    Vă vom ține la curent cu evolutia situației și a deciziilor conducerii SNPPC pentru perioada următoare!

Forța SNPPC!

Parteneri SNPPC: