Comunicate

22.11.2018 - Paşi înainte în procesul de modernizare a patrimoniului Poliţiei Române: 37 de sedii vor fi reabilitate

22.11.2018 - Paşi înainte în procesul de modernizare a patrimoniului Poliţiei Române:  37 de sedii vor fi reabilitate

          Conducerea SNPPC a participat, astăzi, 22 noiembrie 2018, începând cu ora 10.00, la sediul IGPR, la dezbaterea publică a proiectului ,,Îmbunătăţirea capacităţii de rezilienţă şi răspuns la situaţii de urgenţă”, aflat în curs de elaborare la nivelul Poliţiei Române. În cadrul acestui program, vor fi modernizate 37 de sedii aparţinând IGPR, DGPMB şi unor inspectorate judeţene, fondurile urmând a fi asigurate printr-o finanţare a Băncii Internaţionale de Reconstrucţie şi Dezvoltare. Poliţia Română dispune de peste 3.000 de sedii,  iar cele 37 au fost selectate dintr-un total de 40 de locaţii identificate cu risc crescut în cazul unor situaţii de urgenţă.

          Problematica în cauză este inclusă în ,,Acordurile privind raporturile de serviciu ale poliţiştilor” şi în ,,Contractul Colectiv de Muncă” (privitor la personalul contractual), documente încheiate de FSNPPC cu MAI şi IGPR, care prevăd asigurarea unor condiţii decente de lucru şi respectarea normelor de sănătate/securitate în muncă.

Reamintim faptul că, în ultimii doi ani, SNPPC a efectuat numeroase demersuri, către MAI şi Guvern,  pentru alocarea unor resurse financiar-materiale adecvate nevoilor de modernizare a logisticii, în general, şi în mod special a patrimoniului, date fiind condiţiile improprii de lucru pe care încă le întâlnim la numeroase secţii/posturi, dar şi în a alte locaţii ale unităţilor de Poliţie. De asemenea, această revendicare s-a aflat pe lista noastră la toate acţiunile de protest care au avut loc în Capitală şi teritoriu.

           Vor fi modernizate: Secţiile 3, 6, 7, 9, 13,14,18 din DGPMB; sediul IGPR din Str. George Coșbuc, Bucureşti; IPJ Ilfov - Poliţiile Buftea, Popesti-Leordeni, Chitila, Voluntari, Măgurele; IPJ Arges - Poliţiile Piteşti şi Costești; IPJ Braşov - Poliţiile Săcele, Predeal, Râşnov; IPJ Buzău - Poliţia Rm. Sărat şi Secția rurală  Costești; IPJ Galati - Poliţiile Tecuci şi Tg. Bujor; IPJ Iaşi - Poliţiile mun. Iaşi şi Hârlău; IPJ Mehedinţi - Poliţiile Vânju Mare şi Strehaia; Poliţia mun. Piatra Neamt; Poliţia mun. Carei; Poliţia mun. Ploieşti; Poliţia Agnita (Sibiu); Poliţia Mărăşeşti (Vrancea); IPJ Vaslui - Poliţiile mun. Vaslui şi Negreşti; IPJ Suceava - Poliţiile Rădăuți şi Campulung Moldovenesc.  

            În cadrul dezbaterii, SNPPC a solicitat realizarea unui proiect cu finanţare internă/internaţională, pentru toate cele peste 3.000 de sedii ale Poliţiei Române, care să se întindă pe o perioadă de 10 ani şi să finalizeze programul de modernizare a patrimoniului imobiliar, conducerea IGPR exprimându-şi interesul pentru un astfel de proiect, care va fi analizat sub toate aspectele.

Detalii despre proiect:

https://www.politiaromana.ro/ro/comunicate/proiectul-imbunatatirea-capacitatii-de-rezilienta-si-raspuns-la-situatii-de-urgenta

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: