Comunicate

22.12.2020 - PRECIZĂRI privind trecerea agenților în corpul ofițerilor de poliție (în completarea informărilor din ultimele zile)

22.12.2020     -   PRECIZĂRI  privind trecerea agenților în corpul ofițerilor de poliție  (în completarea informărilor din ultimele zile)

22.12.2020

 

PRECIZĂRI

privind trecerea agenților în corpul ofițerilor de poliție

(în completarea comunicatelor din ultimele zile)

 

Așa cum am procedat în ultimele zile, când am comunicat tematicile, bibliografiile și alte detalii referitoare la apropiatele concursuri de trecere a agenților în corpul ofițerilor de poliție/poliție de frontieră, continuăm informarea pe acest subiect:

1 – În conformitate cu prevederile art. 21 alin (5) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, poliţistului care intră în corpul ofiţerilor de poliţie, fiind declarat ADMIS, în condiţiile art. 9, alin. (2), i se acordă gradul profesional în funcţie de vechimea în structurile Ministerului Afacerilor Interne, astfel:

a) sub 5 ani - subinspector de poliţie;

b) între 5 şi 10 ani - inspector de poliţie;

c) peste 10 ani - inspector principal de poliţie.

 

2 – Conform art. 22, alin. (4), poliţiştii se încadrează în funcţii de execuţie, prevăzute în statele de organizare, cu grade profesionale egale sau mai mari cu cel mult 3 trepte faţă de cele pe care le au.

Succes tuturor candidaților!

 

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

 

 

Parteneri SNPPC: