Comunicate

22.12.2022 - Modificări recente privind accederea în structurile MAI

22.12.2022 -  Modificări recente privind accederea în structurile MAI

Curier juridic 

 

În data de 20.12.2022, a fost publicat, în Monitorul Oficial,  OMAI nr. 185, care aduce unele modificări Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 140/2016 privind activitatea de resurse umane (anexat în format pdf – actualizat).

Modificările și completările în cauză privesc anexele ordinului, referitoare la activitățile de recrutare, selecție, evaluarea medicală și probele fizice ale concursului de admitere în instituțiile de formare inițială ale MAI (Academia de poliție și școlile de agenți/subofițeri), dar și etapele similare care vor fi derulate cu ocazia încadrării din sursă externă, a reîncadrării în poliție sau a concursului pentru TCO.

De asemenea, unitatea angajatoare va avea obligația să solicite prezența, ca observator, în sălile în care se susțin probele concursului, a sindicatului reprezentativ, informarea acestuia urmând a fi efectuată, în scris, cu minim 3 zile înainte de data derulării probelor.

În esență, modificările OMAI nr. 140/2016 vizează: baremele la probele fizice și condițiile de validare a acestora, existența unor tatuaje/ornamente vizuale inserate pe corp, avizarea de către DGPI, informarea privitoare la concurs, organizarea și desfășurarea probelor/concursului scris, validarea sau nevalidarea candidaților, dar sunt incluse și unele prevederi referitoare la mutarea/transferul polițiștilor.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: