Comunicate

23.01.2018 - PRECIZARE:

23.01.2018 - PRECIZARE:

Din nefericire, mediatizarea excesivă (tendenţioasă ori pur şi simplu din nevoia acută de rating) a unor cazuri negative izolate, petrecute, recent, în instituţia noastră, precum şi a unor pseudoprobleme sociale, create, chipurile, de MAI - gen ,,pensiile speciale ale poliţiştilor, care sufocă bugetul de stat" - umbreşte imaginea publică a unei întregi familii ocupationale: Apărare, Ordine Publică si Securitate Naţională.

In acest context, premeditat alambicat, putin câte puţin, se induce opiniei publice, prin malversaţii comunicaţionale, ideea că ,,oaia neagra" a acestei familii ocupaţionale este Poliţia. Si atunci, oprobiul instituţional s-a produs, iar categoria profesională respectiva este pusă la zid. Şi finanţată... ,,după cât merită". Din păcate, efectul se resimte asupra întregului Sistem de Apărare, Ordine Publică si Securitate Naţională.

Care ar fi obiectivul unui asemenea ,,proces public" de discreditare instituţională? Aparent, vânare de vânt. Doar aparent!

Nu întrebăm doar retoric! Si nici nu suntem primii îndrituiţi să facă asta, dar tăcerea unora, abilitaţi să intervină, este inexplicabilă!

În calitate de sindicat reprezentativ (a peste 40.000 de oameni din Ministerul Afacerilor Interne), chiar suntem preocupaţi de dreptul la o imagine publică onestă a instituţiei pe care o reprezentăm şi, în mod special, de prestigiul membrilor noştri de sindicat!

Avem obligaţii sociale şi privaţiuni asumate prin Constituţie şi, în consecinţă, avem dreptul la un tratament social adecvat, inclusiv când se repartizează bugetul de către decidenţii politici!

Biroul Executiv Central SNPPC

Parteneri SNPPC: