Comunicate

23.01.2024 - COMUNICAT FSNPPC: Discuții cu premierul și vicepremierii, la sediul MAI, în urma solicitărilor SNPPC

23.01.2024 - COMUNICAT FSNPPC: Discuții cu premierul și vicepremierii, la sediul MAI,  în urma solicitărilor SNPPC

 

 

   Astăzi, între orele 11,00-13,20, urmare solicitărilor noastre scrise din decembrie 2023 și ianuarie a.c, conducerea FSNPPC a luat parte la o ședință de dialog social, la sediul MAI, cu prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, cu viceprim-miniștri Marian Neacșu și Cătălin Predoiu, dar și cu echipele manageriale ale Ministerului Afacerilor Interne și ale inspectoratelor generale din subordine.

   Domnul premier a ținut să sublinieze, în deschiderea discuțiilor, că este conștient de importanța muncii întregii familii ocupaționale Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională. FSNPPC a precizat, în replică, faptul că este nevoie de PREDICTIBILITATE în SALARIZARE, CARIERĂ și PENSIONARE pentru a se crea un flux firesc al tinerilor către această profesie de risc și vocație. 

   Nu vom detalia aici discuțiile purtate și nici ceea ce a spus, în detaliu, fiecare sindicat prezent la întâlnire. Apreciem deschiderea spre dialog a conducerii Guvernului și credem că este important faptul că premierul României a înțeles că există restanțe de natură salarială pentru polițiști,militari și personalul contractual, restanțe care necesită o soluționare cât mai urgentă.

   Am fost asigurați că sunt în analiză, la nivel Guvern-MAI, mai multe soluții de rezolvare a revendicărilor noastre, care urmează a fi concretizate începând cu luna februarie 2024.

   De asemenea, ni s-a comunicat și o prioritizare a soluționării a acestor restanțe, funcție de fondurile bugetare identificate: salariul de grad, norma de hrană, norma de echipament, sporuri, indemnizații. Totodată, se va identifica o soluție pentru eliminarea discrepanțelor majore existente, în acest moment, între sumele încasate de membrii comisiilor electorale, pe perioada desfășurării procesului electoral, și diurna încasată de polițiști pe timpul desfășurării alegerilor.

   Activitatea de negociere nu s-a încheiat aici, urmând să mai aibe loc astfel de întâlniri, pe grupuri de lucru, astfel încât cele discutate, privitor la restanțe, să se și concretizeze într-un timp cât mai scurt!

 

 

Biroul Executiv FSNPPC

Parteneri SNPPC: