Comunicate

23.07.2023 - CCR amână deciziile privind pensiile de serviciu și cumulul pensie-salariu, la stat

23.07.2023 - CCR amână deciziile privind pensiile de serviciu  și cumulul pensie-salariu, la stat

 

 

     Update la comunicatul SNPPC anterior

     În ședința de astăzi, 26 iulie, Curtea Constituțională a României a decis următoarele:

     – amânarea, pentru data de 2 august 2023, a judecării obiecției de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu (...);

     – amânarea, pentru data de 21 septembrie 2023, a judecării obiecției de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare (...).

     În aceste condiții, polițiștii și militarii se pot pensiona, în continuare, pe actualele prevederi legislative cuprinse în Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat (modificată), dat fiind faptul că legea votată, recent, în Parlament - Plx 244/2023 - nu produce efecte juridice, până la o eventuală publicare în Monitorul Oficial (funcție de decizia CCR).

    De asemenea, pensionarii militari, asemănător celorlalți pensionari proveniți din alte familii ocupaționale bugetare, care s-au angajat la instituții publice, după trecerea în rezervă, pot lucra, în continuare, fără a fi nevoiți să aleagă, deocamdată, între pensia actuală sau salariul încasat pe funcția bugetară respectivă.

    Vezi aici: https://www.ccr.ro/comunicat-de-presa-26-iulie-2023/ 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL SNPPC

Parteneri SNPPC: