23.08.2018 - Intervenţie a SNPPC pentru plata muncii suplimentare

23.08.2018 - Intervenţie a SNPPC pentru plata muncii suplimentare

Comunicate

 

În cursul zilei de ieri, la solicitarea membrilor SNPPC din unităţile teritoriale, preşedintele SNPPC a intervenit la directorul general al Direcţiei Generale Financiare din MAI şi la inspectorul general al Poliţiei Române, referitor la modul concret de aplicare a  ,,Ordinului MAI 40/2018 privind condițiile de stabilire a majorării salariale pentru munca suplimentară prestată de personalul cu statut special, precum și activitățile deosebite cu caracter operativ sau neprevăzut”.

Conform procedurii stabilite prin OMAI nr. 40/2018, emis pentru aplicarea Legii nr. 79/2018 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 91/2017 pentru modificarea și completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, orele suplimentare sunt pontate de la data 1 aprilie a.c., şi nu de la 1 mai, aşa cum au înţeles unii ordonatori de credite, fapt pentru care am fost sesizaţi corect de către membrii noştri de sindicat şi am acţionat în consecinţă.

Intervenţia SNPPC a condus la clarificarea aspectului în cauză şi, drept urmare, în cazurile în care, compensarea muncii suplimentare, prin timp liber corespunzător, nu a fost posibilă în următoarele 60 de zile, adică până la 1 iunie, se va face punerea în plată, în cuantum de 175%, cel târziu în luna septembrie 2018.

In contex, solicităm membrilor noştri de sindicat să sesizeze liderii SNPPC din unităţi sau, direct, Biroul Executiv Central, dacă mai există situaţii similare, în care nu s-a efectuat plata muncii suplimentare prestate în lunile aprilie, mai-iunie, pentru a interveni la ordonatorii de credite, în vederea remedierii acestor probleme de natură financiară.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: