23.10.2018 - COMUNICAT    Susţinem majorarea salariului minim brut de la 1 noiembrie a.c.

23.10.2018 - COMUNICAT Susţinem majorarea salariului minim brut de la 1 noiembrie a.c.

Comunicate

            Biroul Executiv Central al Federației Sindicatelor Naționale ale Politistilor și Personalului Contractual din România – cea mai mare organizaţie sindicală cu reprezentativitate juridică, la nivel de ramură, în MAI, – a decis să-l mandateze pe Dumitru Coarnă, preşedintele FSNPPC şi, totodată, membru al Consilului Economic şi Social, să susţină în cadrul şedinţei acestui organism consultativ al Guvernului, care va avea loc astăzi, ora 13,00, majorarea salariului minim brut pe țară garantat în plată, de la 1 noiembrie a.c.

            Precizăm că CES are pe ordinea de zi analizarea proiectului unui act normativ care va abroga   ,,HG nr. 846/2017”, prin care salariului de bază minim brut a fost stabilit la 1.900 lei lunar, pentru un program complet de lucru, începând cu 1 ianuarie 2018.

            FSNPPC va vota pentru majorare, diferenţiat, pe două paliere: - clik pe linkul atasat pentru detalii https://www.snppc.ro/uploads/diverse-adm/PROIECT-FSNPPC-SALARIU-MINIM-BRUT--DE-LA-1-NOV-2018.pdf

  1. pentru vechime sub 10 ani, majorare la 2.100 lei;
  2. pentru vechime peste 10 ani şi, de asemenea, pentru posturile prevăzute cu studii superioare – indiferent de vechime, majorare la  valoarea de 2.450 lei.

În ambele situaţii, salariul de bază nu va include sporurile şi alte adaosuri.

                    

           BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: