23.11.2018 - Discuţii cu membrii SNPPC, la Cluj-Napoca

23.11.2018 - Discuţii cu membrii SNPPC, la Cluj-Napoca

Comunicate

După cele 10 întâlniri cu membrii noştri de sindicat, din prima parte a lunii curente, ieri, 22 noiembrie 2018, preşedintele Dumitru Coarnă şi trezorierul general Claudiu Staicu s-au aflat în dialog cu membrii SNPPC din IPJ şi din cadrul Şcolii de agenţi de poliţie Cluj-Napoca, la întâlnire participând, informativ, şi elevii care au început cursurile în luna curentă.

Discuţiile au vizat diverse aspecte profesionale din aria de preocupări a sindicatului, modul de aplicarea a unor acte normative din sfera salarizării, dar şi forma viitoarei HG prin care se vor stabili normele de aplicare a recentei legi, conform căreia militarii și polițiștii vor putea opta să folosească suma aferentă chiriei pentru plata ratelor la un credit imobiliar.

Au fost amintite intervenţiile repetate ale SNPPC la factorii decizionali din Guvern şi Parlament, pentru intrarea anticipată în grilă, la 1 decembrie 2018, cu 85% din cuantumul salarial prevăzut pentru 2022, dar şi acţiunile în instanţe pentru salarizarea la nivel maxim, care implică sute de procese civile, în numele a zeci de mii de membri SNPPC, dintre care avem deja şapte câştigate definitiv.

Personalul contractual a fost informat asupra demersului SNPPC din octombrie a.c. privind încadrarea în grupe de muncă mai avantajoase, date fiind mediu de lucru dificil şi riscurile profesionale asemănătoare, în multe cazuri, cu cele ale poliţiştilor şi cadrelor militare.

Au suscitat interes şi discuţile referitoare la Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, modificată, anul trecut, prin OUG, în mod discriminatoriu şi dezavantajos pentru familia noastră ocupaţională, şi s-au relevat demersurile SNPPC către factorii decidenţi pentru corectarea disfuncţiilor apărute.

Membrii SNPPC au fost asiguraţi că beneficiază permanent de asistenţă, reprezentare juridică şi consiliere pe diferite probleme de interes aflate în competenţa noastră de soluţionare.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: