Comunicate

24.04.2020 - COMUNICAT: Propunerile FSNPPC privind modificarea unor acte normative din domeniul Ordinii și Siguranței Publice, prezentate factorilor decizionali din Parlament

24.04.2020   -  COMUNICAT: Propunerile FSNPPC privind modificarea unor acte normative din domeniul Ordinii și Siguranței Publice, prezentate factorilor decizionali din Parlament

    Astăzi, 24 aprilie 2020, între orele 110,00-13,00, la inițiativa senatorului Niculae Bădălău, în prezența președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a vicepreședintelui Florin Iordache și a senatorilor Paul Stănescu și Robert Cazanciuc, membri în Biroul Permanent al Senatului, președintele FSNPPC, Dumitru Coarnă, a luat parte la discuțiile oficiale referitoare la completarea și modificarea unor acte normative din domeniul de activitate specific Ministerului Afacerilor Interne: Legea 360/2002 privind statutul polițistului, Legea 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, OUG nr. 20/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 364/2004 privind organizarea și funcționarea poliției judiciare (cu referire la eliminarea incompatibilităților speciale legiferate pentru această categorie de polițiști), Noul Cod Penal (cu referire la majorarea cuantumului pedepsei pentru ultraj și eliminarea sancțiunii alternative a amenzii), precum și a Legii nr. 192/2019, care modifică unele acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice.

      FSNPPC  le-a prezentat parlamentarilor un set de propuneri pentru eficientizarea ordinii și siguranței publice, care au în vedere inclusiv drepturile și interesele  celor peste 40.000 de angajați ai MAI, pe care îi reprezentăm din punct de vedere juridic, în cadrul dialogului social instituit de Legea nr. 62/2011.

     Amendamentele noastre au fost primite cu interes, urmând ca în cursul zilei de luni, 27 aprilie, să fie puse în discuție la nivelul experților parlamentari, iar săptămâna următoare să fie incluse în proiectul inițiativei legislative care va modifica actele normative enumerate.

      Vom reveni cu detalii.

 

   BIROUL EXECUTIV CENTRAL

 

 

Parteneri SNPPC: