Comunicate

24.05.2022 - Noul OMAI privind orele suplimentare a intrat în vigoare

24.05.2022 - Noul OMAI privind orele suplimentare a intrat în vigoare

 

 

Ieri, 23 mai, a intrat în vigoare ,,OMAI nr. 60/19.05.2022 (atașat în format pdf) privind condițiile de stabilire a majorării salariale pentru munca suplimentară prestată de personalul cu statut special din MAI - polițiști și militari”.

Facem apel, pe această cale, către toți membrii SNPPC, să studieze prevederile Ordinului și, în cazul în care șefii ierarhici nu le asigură timp liber corespunzător, pentru recuperarea orelor suplimentare, în termenul legal de maximum 60 de zile, trebuie să solicite, în scris, plata acestei majorări stabilite prin OMAI 60/2022.

Dacă apar probleme în ceea ce privește recuperarea orelor lucrate suplimentar sau plata sumelor cuvenite, să ne contacteze, prin liderii teritoriali SNPPC sau direct la Biroul Executiv Central al SNPPC (contact@snppc.ro).

Precizăm faptul că SNPPC a demarat recent o campanie, în cursul căreia am trimis adrese scrise, la toate structurile teritoriale din IGPR și IGPF, privind munca suplimentară a polițiștilor, în anul 2021, perioada de recuperare a orelor suplimentare (30/60 zile) sau, după caz, plata acestora, pentru a analiza modul în care angajatorii din structurile polițienești centrale și teritoriale respectă prevederile legale în materie.

Vom reveni cu detalii.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL - SNPPC

 

 

Fisiere incarcate

Parteneri SNPPC: