Comunicate

24.07.2023 - Solicităm TCO pentru 2.000 de agenti de poliție

24.07.2023 - Solicităm TCO pentru 2.000 de agenti de poliție

FSNPPC/Nr. 128/24.07.2023

Se transmite electronic/fax                                     

 

                      Către,

      MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

       Domnului Cătălin PREDOIU, ministru

                

   În calitate de membră a Comisiei paritare de dialog social, constituite la nivelul MAI, dar și de organizație reprezentativă la nivelul sectorului de activitate Ordine Publică, Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România apără drepturile și promovează interesele profesionale și economico-financiare ale membrilor săi de sindicat.

   În acest context, vă supunem atenției problematica deficitului major de personal, care se perpetuează în Ministerul Afacerilor Interne, situație cu implicații negative asupra misiunilor derulate de către structurile polițienești, la nivel național, în slujba cetățenilor și a statului.

   Constatăm că lipsa de personal, în special în domeniile muncii operative, dar și în structurile de suport, atinge cote alarmante, în special la structurile polițienești din mediul rural, unde există secții/posturi de poliție cu deficit care atinge și procentul de  50%, fiind și cazuri chiar mai grave, în care unele subunități sunt încadrate cu un singur lucrător, fapt care conduce inevitabil la ineficiența serviciului polițienesc și la suprasolicitarea personalului aflat în activitate.

   Față de cele prezentate, vă supunem atenției câteva soluții, pe termen scurt, mediu și lung, în ceea ce privește diminuarea deficitului de personal, creșterea randamentului general al serviciului polițienesc și, implicit, consolidarea principiul predictibilității în cariera agentului de poliție/poliție de frontieră:

    1 – organizarea, în sem. II - 2023, a unor concursuri de trecere a aprox. 2.000 de agenți în corpul ofițerilor de poliție (din rândurile celor care îndeplinesc condițiile statutare de promovare profesională, prin TCO);

    2 identificarea unei modalități de permanentizare a acestui tip de concurs, astfel încât, anual, în semestrul I, să fie organizată o sesiune care să conducă la accederea în corpul ofițerilor de poliție a celor mai competenți agenți selecționați din sursă internă.

    Asteptăm punctul dumneavoastră de vedere la adresa de e-mail din antet.

 

      Cu deosebită stimă,

 

Președintele Biroului Executiv FSNPPC

Vasile ZELCA

Fisiere incarcate

Parteneri SNPPC: