Comunicate

24.09.2020 - Videoconferință IGPR, pe tema alegerilor locale din 27 septembrie

24.09.2020 - Videoconferință IGPR, pe tema alegerilor locale din 27 septembrie

 

Incepând cu ora 09,30, IGPR susține o videoconferință, cu unitățile teritoriale, la solicitarea președintelui FSNPPC, în care vor fi abordate probleme referitoare la scrutinul electoral din 27 septembrie.

Va fi pus în discuție Planul de măsuri elaborat pentru aplicarea ,,Legii nr. 135 din 16 iulie 2020 privind stabilirea datei alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, precum și a unor măsuri pentru buna organizare și desfășurare a acestora”.

 În acest context, președintele FSNPPC, Dumitru Coarnă, va participa la videoconferință și va susține drepturile personalului care va executa misiuni specifice asigurării ordinii publice, pazei secțiilor de votare și transportului materialelor electorale – după caz.

Avem în vedere:

- asigurarea timpului fizic pentru exercitarea dreptului la vot de către polițiștii delegați/detașați să execute misiunile prevăzute de legislația în vigoare;

- acordarea drepturilor financiare, de delegare, transport etc, în integralitate și la termenele legale,  personalului implicat în planurile de măsuri aferente perioadei electorale.

Reiterăm faptul că FSNPPC va monitoriza modul  de aplicare a prevederilor normative privitoare la drepturile polițiștilor și personalului contractual și va acționa conform legii, în cazurile în care acestea nu vor fi respectate.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: