24.10.2018 - Dotare logistică a Poliţiei Române.  Aşteptăm şi echipamente individuale de protecţie

24.10.2018 - Dotare logistică a Poliţiei Române. Aşteptăm şi echipamente individuale de protecţie

Comunicate

Dotarea logistică precară a Poliţiei Române, precum şi cazurile nefericite de colegi ultragiaţi sau chiar ucişi la datorie, în ultimii ani, ne-au determinat să cerem constant decidenţilor măsuri mai ferme pentru remedierea lipsurilor din acest domeniu, dar şi altele, cum ar fi:

- îmbunătățirea cadrului legal, astfel încât să se asigure premisele diminuării faptelor de agresiune îndreptate împotriva personalului MAI (sancţiuni penale mai aspre pentru ultraj/ultraj judiciar, tulburarea ordinii şi liniştii publice, dar şi incriminarea faptei de obstrucționare a organelor de ordine publică etc.;

- dotarea individuală cu echipamente de protecţie adecvate riscului misiunilor;

- asigurarea asistenței juridice a polițistului-victimă şi prezența obligatorie a procurorului, la fața locului, în cazul comiterii infracțiunii de ultraj etc.

Recent, pentru eficientizarea activităţii şi creșterea gradului de siguranță, au intrat în dotarea Poliției Române  983 de autospeciale și 20 de motociclete, urmând ca până la finalul anului să fie recepționate circa 1.600 de mijloace de intervenție. Toate autospecialele, în special Dacia Logan (1.392) și Dacia Duster (161), au fost şi vor fi direcționate către structurile de ordine publică, rutieră, transporturi, arest și spre cele care desfășoară activități operative. Structurilor de ordine publică le vor reveni 914 autospeciale Dacia Logan, iar celor de la Rutieră - 222 de autospeciale Dacia Logan și 40 de motociclete, având în vedere și misiunile specifice pe care le vor desfășura, în sem. I/2019, pe timpul exercitării, de către România, a președinției Consiliului UE.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: