În aceste zile, are loc o ,,activitate specifică” atipică, în premieră națională, desfășurată de către serviciile județene ale Direcției Generale Anticorupție din MAI, la nivelul unor stucturi teritoriale ale Poliției de Frontieră Române (nu știm cine a planificat-o și cine a aprobat-o, dar conducerea DGA nu poate fi străină de problemă).
În concret: ofițerii și agenții Poliției de Frontieră sunt forțați să participe la ,,vizite educative”, organizate în penitenciare.
Am căutat în arhive și am verificat sursele de informare deschise, pentru a identifica documente care să ateste antecedente în acest sens, dar nu am găsit nimic. Nici în vremea bolșevismului, nici în cea a comunismului, nici în anii care s-au scurs de la Revoluția din 1989, nu s-au desfășurat asemenea aberații instructiv-educative!!
In calitate de organizație sindicală reprezentativă din punct de vedere juridic la nivelul sectorului de activitate ,,Ordine publică”, recunoscută de Tribunalul Municipiului București, în baza Legii nr. 62/2011, Federația noastră - care apără drepturile și promovează interesele profesionale, social-economice, dar și integritatea deontologică a polițiștilor și personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne - solicită conducerii DGA și inspectorului general al IGPF să dispună ÎNCETAREA ACESTEI ACTIVITĂȚI ÎNJOSITOARE PENTRU POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ DIN ROMÂNIA, umilitoare din punct de vedere uman, care se subscrie torturii psihice, constituind o situație fără precedent și fără o bază legală și morală sustenabilă!
De asemenea, în calitate de Federație semnatară a ,,Acordului colectiv privind raporturile de serviciu ale polițiștilor cu MAI” (document asumat de actualul ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode, care a girat și numirea la comanda DGA a actualului director general), solicităm conducerii MAI să verifice acest demers atipic și să ne precizeze: care este temeiul de drept al activității, cine a conceput acest plan aberant de măsuri anticorupție, cine l-a avizat, cine l-a aprobat și ce măsuri se impun, de urgență, în cauză, pentru sancționarea unor astfel de fapte reprobabile și prevenirea producerii lor în viitor.
BIROUL EXECUTIV - FSNPPC