Comunicate

24.11.2023 - Promoția ,,Noiembrie 2023”, gata pentru startul în carieră

24.11.2023  -  Promoția ,,Noiembrie 2023”, gata pentru startul în carieră

 

     În aceste zile, în Școlile de formare inițială  ale agenților de poliție/poliție de frontieră aparținând MAI, de la Câmpina, Cluj-Napoca și Oradea, au avut loc examenul de absolvire și repartizarea la posturi a  promoției ,,Noiembrie 2023”.

     Astăzi are loc ultima ceremonie solemnă, constând în depunerea Jurământului de credință și acordarea primului grad profesional: agent de poliție.

    Absolvenții sunt repartizați, preponderent, în domeniul Ordinii publice și în subunitățile operative de la Frontieră, Imigrari, Pașapoarte sau în alte structuri din MAI, pentru acoperirea parțială a deficitului de personal, urmând ca în prima zi a săptămânii următoare să se prezinte la unități.

    SNPPC le-a fost alături, atât pe timpul școlarizării, cât și în perioada premergătoare absolvirii, pentru discuții informale despre reprezentativitatea sindicală, despre drepturile și interesele polițiștilor, pe care le apărărăm și le promovăm, constant, de 19 ani, dar și pentru consiliere și îndrumare în viitoarea carieră. În acest sens, le-am pregătit și un set cu diverse modele de rapoarte/cereri, privind unele drepturi financiare sau de altă natură, care trebuie acordate de către șefi/ordonatorii de credite după prezentarea la unitatea angajatoare sau pe parcursul anului (de exemplu: indemnizație instalare, chirie/locuință, decont transport/servicii turistice, concediu odihnă/studii etc.).

    Documentele pot fi descărcate accesând linkul următor:

https://www.snppc.ro/documente-promo-ii-coli-b74

    Le urăm succes în carieră și îi asigurăm că le vom fi alături, mai ales în momentele dificile, când se va impune apărarea  drepturilor profesionale și economico-sociale ignorate sau încălcate de autorități și angajatori!

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL - SNPPC

Parteneri SNPPC: