Comunicate

24 IULIE 2020 – SĂRBĂTOARE LA FRUNTARII

24 IULIE 2020 – SĂRBĂTOARE LA FRUNTARII

 

Astăzi, 24 iulie 2020, se împlinesc 156 de ani de la momentul istoric al unificării grănicerilor români de pe ambele maluri ale Milcovului, de către regimul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, care a continuat reformele administrative pentru desăvârșirea Unirii Principatelor.

Ziua Poliției de Frontieră se înscrie în spiritul tradiţiilor istorice consfinţite în Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, reprezentând un simbol care-i definește spiritual pe toţi colegii aflați zi de zi în preajma veșniciei bornelor, pe întreg conturul de 3.150 de kilometri al României.  

Indiferent că se află pe "şie" sau în punctul de trecere, ziua de 24 iulie are valențe unice pentru fiecare coleg de la fruntarii, atât în plan profesional, cât și personal, pentru că, astăzi, ambele planuri au un numitor comun: destinul instituţiei denumite Poliția de Frontieră Română.

Suntem datori și onorați, dragi colegi din Poliţia de Frontieră, membri (sau nu) ai SNPPC,  să vă transmitem, cu toată căldura, urări de mai bine și spor în tot ceea ce faceți!

La mulţi ani dumneavoastră, la mulţi ani Poliţiei de Frontieră Române!

 

Biroul Executiv Central al SNPPC  

Parteneri SNPPC: