Comunicate

25.02.2022 - Politicieni: jos labele de pe Poliția Română!

25.02.2022 -   Politicieni: jos labele de pe Poliția Română!

SNPPC/25.02.2022

 

Politicieni: jos labele de pe Poliția Română!

Încă de la înființarea SNPPC, acum mai bine de 17 ani, am luptat ,,la baionetă” și am cerut răspicat ca politicienii să nu se mai amestece efectiv în activitatea Poliției Române! Dacă, la nivel central, actorii politici, măcar la nivel oficial, au o poziție de neamestec în activitatea poliției și doar se laudă uneori cu rezultatele noastre, iata că la nivel local unii politicienii încă se cred stăpâni absoluți!

În speță, este vorba de primarul Comunei Ion Corvin din Județul Constanța, care, din câte am aflat, ar fi avut o tentativă de a influența activitatea polițiștilor din cadrul Postului de poliție comunal atunci când aceștia au aplicat... rigorile legii. Concret, în urma cu câteva zile, polițiștii din cadrul Postului de poliție Ion Corvin au sanționat contravențional și au ridicat plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului unui contravenient în sarcina căruia au constatat că încălca normele legate privind asigurarea obligatorie (RCA). Nu este nici primul și nici ultimul contravenient de acest fel, doar că ,,domnul” respectiv este întâmplător și o cunoștință a primarului din localitate; numai că acest amănunt, insignifiant pentru polițiști, atrage, în concepția primarului, anularea art.16 din Constituția României: ”Nimeni nu este mai presus de lege”. Concret, ,,primarele” a încercat să pună presiune pe colegii noștrii să nu ia măsura sancționării contravenționale și complementare, trecând la aluzii și amenințări voalate, concretizate, conform unor surse, și prin atitudini vădite împotriva polițiștilor, inclusiv cu ocazia unor activități oficiale.

Nu ne interesează culoarea politică a primarului respectiv, dar NE INTERESEAZĂ CA INTERFERENȚELE POLITICULUI ÎN ACTIVITATEA POLIȚIEI ROMÂNE SĂ ÎNCETEZE IMEDIAT!

Ca atare, îi solicităm ministrului Afacerilor Interne, domnului Bode, dar și Prefectului Județului Constanța, să intervină promt și să sancționeze acest tip de comportament deviant, neeuropean și specific unor vremuri pe care le considerăm demult apuse.

Cunoaștem faptul că membrii noștrii au depus  o petiție la conducerea IPJ Constanța. Le vom acorda sprijin, prin Departamentul juridic al SNPPC. De asemenea, vom fi foarte atenți la modul cum IPJ Constanța își va apăra polițiștii supuși presiunii locale a factorului politic, care, iată că, după mai bine de 30 de ani de democrație, dovedește pe alocuri că încă nu renunță la ideea de a avea o poliție supusă, docilă și slugarnică!

 

Președinte SNPPC

Vasile ZELCA

Parteneri SNPPC: