Comunicate

Remember: 16 ani de la fondarea SNPPC

Remember:  16 ani de la fondarea SNPPC

 

 

In vara anului 2004, un  grup de oameni determinați, curajoși și dornici de a deschide un nou drum în domeniul mișcării sindicale din România a pus bazele constituirii Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual din Ministerul Afacerilor Interne, care a fost confirmat juridic prin Sentinta civila nr. 8468/21.12.2004, pronunțată de Judecatoria Sectorului 6, Bucuresti.

Voința si curajul membrilor fondatori – mulți dintre acestia fiind prezenti, si astăzi, în marea noastră familie, activi sau în rezervă  – au fost atributele care au stat la temelia acestei constructii sindicale unice în țara noastră, iar determinarea tuturor celor care au aderat la SNPPC, în acești 16 ani, a constituit suportul consolidarii și al forței sindicatului nostru, care are în prezent aproximativ 40.000 de membri, constituiți în 77 de Birouri teritoriale, la nivelul tuturor structurilor MAI.

In scopul apărării si promovării mai energice a drepturilor si intereselor membrilor săi, SNPPC este afiliat la Confederatia Nationala Sindicala Cartel ,,ALFA” si, prin aceasta, la unele dintre cele mai puternice organizatii sindicale din lume - Confederatia Sindicala Internationala. In domeniul ordinii publice, suntem membru fondator al  European Police Union, cea mai mare si mai activă organizatie de profil la nivelul Uniunii Europene.

Vă mulțumim pentru solidaritate și vă asigurăm că vom promova cu aceeași convingere valorile și tradițiile care ne-au consacrat în rândul mișcării sindicale din domeniul Ordinii Publice!

Am început cu încredere și curaj, continuăm puternici și uniți!

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Președinte Dumitru COARNĂ

Parteneri SNPPC: