Comunicate

25.05.2021 - COMUNICAT: In cadrul întâlnirii de ieri, de la Ministerul Muncii, am avansat propuneri privind îmbunătățirea salarizării, în cadrul familiei noastre ocupaționale

25.05.2021 - COMUNICAT:  In cadrul întâlnirii de ieri, de la Ministerul Muncii, am avansat propuneri  privind îmbunătățirea salarizării, în cadrul familiei noastre ocupaționale

FSNPPC/25.05.2021

 

 

 

COMUNICAT

In cadrul întâlnirii de ieri, de la Ministerul Muncii, am avansat propuneri

privind îmbunătățirea salarizării, în cadrul familiei noastre ocupaționale

 

La data de 24.05.2021, orele 14.00 a avut loc, la invitația Ministerului Muncii, o primă întâlnire privind unele modificări la legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice sau la o eventuală lege nouă.

Au avut loc discuții între reprezentanți din conducerea Ministerului Muncii și Federațiile reprezentative pentru angajații din Sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, între care FSNPPC, reprezentând interesele a circa 40.000 de angajați din MAI.

  Principalele noastre propuneri concrete au fost :

1. Dublarea coeficienților de salarizare din Anexa 6, Legea 153 / 2017 (polițiști, jandarmi, pompieri, penitenciare) și Anexa 8 - personal contractual.

2. Majorarea cu un procent suplimentar/considerabil a coeficienților de ierarhizare pentru funcțiile pentru care este necesar avizul de poliție judiciară.

3. Majorarea cuantumurilor salariilor de grad și stabilirea acestora prin raportare la salariul de bază minim brut garantat în plată.

4. Menținerea plafonului de sporuri la nivelul ordonatorului principal de credite și nu per persoană.

5. Exceptarea de la plafonul de sporuri a muncii de noapte, SDSL și a muncii suplimentare.

6. Adăugarea unor funcții specifice în Anexa 6 pentru toate funcțiile de personal contractual din MAI.

 

Biroul Executiv Central al FSNPPC

 

Parteneri SNPPC: