Comunicate

25-26.06.2020 - Intâlniri informale cu rezerviștii, la Călărași și Giurgiu

25-26.06.2020 - Intâlniri informale cu rezerviștii, la Călărași și Giurgiu

 

În cursul zilei de ieri și al acestei dimineți, președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, s-a întâlnit, la Călărași, respectiv la Giurgiu, cu polițiști în rezervă, membrii ai sindicatului nostru.

După o prezentare sumară a activității SNPPC, discuțiile au vizat subiecte de interes actul pentru pensionarii militari, care au fost incluși în recenta lege adoptată de Parlament,  cu privire la așa-numitele ,,pensii speciale”, ce vor avea un regim aparte de impozitare.

Președintele SNPPC a prezentat demersurile noastre, de anul trecut și până în prezent, derulate la nivel guvernamental și parlamentar, pentru un regim echitabil al pensiilor militare de stat, inclusiv în ceea ce privește vârsta standard de pensionare, cuantumul pensiei,  condițiile de muncă aplicabile etc. Dar, deși inițial am fost asigurați că militarii și polițiștii nu vor intra sub incidența unei reglementări care să vizeze și regimul          pensiilor militare de stat, legea adoptată săptămâna trecută a stabilit contrariul. Ca urmare, președintele SNPPC a trimis memorii președintelui României, Avocatului Poporului și Inaltei Curți de Casație și Justiție, invocând neconstituționalitatea și injustețea actului normativ în cauză.  

În cadrul întâlnirii de astăzi, președintele SNPPC și conducerea Biroului teritorial SNPPC din cadrul IPJ Giurgiu (președinte Coman Victorel) le-au acordat polițiștilor pensionați plachete de onoare - vezi foto atașată exemplificativ -, în semn de recunoștință pentru activitatea desfășurată în slujba legii și a comunității.

 

 

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

 

Parteneri SNPPC: