Comunicate

25 martie 2020 - 198 de ani de la fondarea Poliției Române: doar o aniversare, nu și o sărbătoare!

25 martie 2020 - 198 de ani de la fondarea Poliției Române: doar o aniversare, nu și o sărbătoare!

Ziua de astăzi - 25 martie 2020, când se împlinesc 198 de ani de la constituirea Poliției, este, cu siguranță, una dintre cele mai triste zile aniversare din istoria instituției noastre.

În contextul evenimentelor dramatice care marchează această perioadă, atât în România, cât și la nivel continental și global, aniversarea Zilei Poliției Române nu poate fi sărbătorită alături de comunitate, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani, ci poate constitui doar un scurt moment individual de meditație mobilizatoare. Și asta nu doar pentru că, legal, adunările publice sunt supuse unui regim restrictiv, ci pentru că situația ne cere să fim la datorie, să fim prezenți acolo unde este nevoie de noi: între oameni, pentru oameni.

Astăzi, ne vom îmbrățișa virtual și ne vom saluta din priviri...așa cum nu s-a mai întâmplat niciodată în cei 198 de ani de la înființarea Poliției Române. Este o situație aparte, o sărbătoare marcată de tristețe, pe care nu o vom putea uita niciodată, pentru că o trăim din plin și o resimțim învăluiți în durere, pentru noi, pentru cei dragi, pentru semeni!

Și, peste ani, ne vom aduce aminte că am fost acolo unde era nevoie de noi, în ziua de 25 martie 2020, ziua Bunei Vestiri, așteptând cu toții o rază de speranță și o veste bună, asemenea celei scrise în Scriptură, o veste care să mai dilueze noianul cotidian al știrilor negre.

La mulți ani, dragi colegi, acolo unde vă faceți datoria!
Sănătate și putere de muncă, dumneavoastră și familiilor!

Parteneri SNPPC: