Comunicate

26.09.2022 - SNPPC, în contact direct cu membrii de sindicat din Județul Timiș

26.09.2022   -   SNPPC, în contact direct cu membrii de sindicat din Județul Timiș

 

                     

În aceste zile, o delegație formată din membrii ai conducerii centrale a SNPPC și ai Birourilor teritoriale sindicale din Județul Timiș se va întâlni cu polițiști și personal contractual de la ITPF Timișoara, IPJ Timiș, poliții municipale, orășenești, secții rurale, de la Sectoare ale Poliției de Frontieră și structuri regionale ale IGI.

Cu acest prilej, conducerea SNPPC va face și o informare privind acțiunile de protest desfășurate în luna august, la nivelul Capitalei (Guvern, MAI, Min. Finanțelor, Min. Muncii, Min. Justiției, Reprezentanța Comisiei Europene și la sediile partidelor din Coaliția guvernamentală), dar și referitoare la scrisoarea transmisă Comisarului UE pentru Afaceri Interne, pentru neaplicarea Legii-cadru a salarizării în ceea ce privește polițiștii și personalul contractual, dar și pentru reglementarea corectă a regimului juridic al pensiilor militare de stat.

În completare, va fi prezentat și un calendar de principiu al altor forme de acțiune și de protest sindical, planificate pentru luna octombrie, în comun cu alte organizații din cadrul Confederației Naționale Sindicale Cartel ALFA, dar vor fi solicitate și sugestii ale colegilor noștri, privind diversificarea tipologiei protestelor, pentru o eficiență sporită a acestora.

Pe de altă parte, dorim să discutăm și să vedem, la fața locului, modul în care sunt derulate misiunile pe teren, greutățile și problemele întâmpinate în activitatea cotidiană, privind programul de muncă, orele suplimentare și recuperarea sau plata acestora în termen legal, neajunsuri de ordin financiar și logistic, starea fizică a sediilor de lucru, dotarea cu echipament de protecție în misiune, desfășurarea pregătirii profesionale, relațiile dintre polițiști și managementul unității/subunității, sănătatea și securitatea în muncă, respectarea drepturilor profesionale și economice etc., urmând a se identifica, pe cât posibil, soluții pentru rezolvarea lor.

Delegația SNPPC va prezenta și prevederile ,,Acordului colectiv privind raporturile de serviciu ale polițiștilor cu MAI, renegociat și semnat recent de către Federațiile sindicale și ministrul Afacerilor Interne, și ale Contractului colectiv de Muncă la nivel grup de unități din MAI, care privește personalul contractual, aflat încă în stadiul de negociere.

În spiritul transparenței, delegația SNPPC, prezentă în Județul Timiș, va răspunde și la întrebarea firească a multora dintre colegii noștri: ,,CE FACE SINDICATUL PENTRU TINE?”

BIROUL EXECUTIV CENTRAL SNPPC

Parteneri SNPPC: