Comunicate

27.02.2020 - EXCLUSIV!! CONTINUĂM LUPTA PENTRU DREPTURILE MEMBRILOR SNPPC: PLÂNGERE PENALĂ PE NUMELE MINISTRULUI AFACERILOR INTERNE, ÎNAINTATĂ PROCURORULUI GENERAL DE CĂTRE PREȘEDINTELE SNPPC, DUMITRU COARNĂ

27.02.2020 - EXCLUSIV!!   CONTINUĂM LUPTA PENTRU DREPTURILE MEMBRILOR SNPPC: PLÂNGERE PENALĂ PE NUMELE MINISTRULUI AFACERILOR INTERNE, ÎNAINTATĂ PROCURORULUI GENERAL DE CĂTRE PREȘEDINTELE SNPPC, DUMITRU COARNĂ

În cursul acestei zile, plâgerea penală pe care am redactat-o pe numele dlui Ion Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, va ajunge, prin poștă (cu confirmare de primire), la Parchetul General.

 
În plângere (  https://www.snppc.ro/uploads/diverse-adm/plangere-penala-pe-numele-ministrului-AI.pdf), l-am acuzat de NERESPECTAREA HOTĂRÂRILOR JUDECĂTOREȘTI DEFINITIVE, pe care SNPPC le-a obținut la Curțile de Apel, cu privire la salarizarea la nivelul maxim al funcției publice, pentru câteva mii de membri de sindicat, precum și de ABUZ ÎN SERVICIU.
 
În calitate de organizaţie sindicală cu reprezentativitate juridică, îndrituită de lege să apere și să promoveze drepturile polițiștilor și personalului contractual, i-am învederat, în scris, de mai multe ori - deși nu era cazul să facem acest demers, având obligația să procedeze ca atare din oficiu - să pună în aplicare Decizia CCR nr. 794/2016 referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 31 alin. (11)-(14) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016 (salarizarea la nivelul maxim al funcției publice), Decizia 51/2019 a ICCJ și legislația în domeniu, însă domnia-sa a sfidat legea și, implicit, drepturile câștigate în instanță, prin hotărâri definitive.
 
Reamintim faptul că peste 25.000 de membri de sindicat ne-au mandatat, în scris, să le reprezentăm interesele în litigiile de muncă, pentru obținerea acestui drept prin instanțele de contencios adminstrativ-fiscal.
 
Biroul Executiv Central

 

Parteneri SNPPC: