Comunicate

27.02.2020 - EXCLUSIV!! CONTINUĂM LUPTA PENTRU DREPTURILE MEMBRILOR SNPPC: PLÂNGERE PENALĂ PE NUMELE MINISTRULUI AFACERILOR INTERNE, ÎNAINTATĂ PROCURORULUI GENERAL DE CĂTRE PREȘEDINTELE SNPPC, DUMITRU COARNĂ

27.02.2020 - EXCLUSIV!!   CONTINUĂM LUPTA PENTRU DREPTURILE MEMBRILOR SNPPC: PLÂNGERE PENALĂ PE NUMELE MINISTRULUI AFACERILOR INTERNE, ÎNAINTATĂ PROCURORULUI GENERAL DE CĂTRE PREȘEDINTELE SNPPC, DUMITRU COARNĂ

În cursul acestei zile, plâgerea penală pe care am redactat-o pe numele dlui Ion Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, va ajunge, prin poÈ™tă (cu confirmare de primire), la Parchetul General.

 
În plângere (  https://www.snppc.ro/uploads/diverse-adm/plangere-penala-pe-numele-ministrului-AI.pdf), l-am acuzat de NERESPECTAREA HOTÄ‚RÂRILOR JUDECÄ‚TOREȘTI DEFINITIVE, pe care SNPPC le-a obÈ›inut la CurÈ›ile de Apel, cu privire la salarizarea la nivelul maxim al funcÈ›iei publice, pentru câteva mii de membri de sindicat, precum È™i de ABUZ ÎN SERVICIU.
 
În calitate de organizaÅ£ie sindicală cu reprezentativitate juridică, îndrituită de lege să apere È™i să promoveze drepturile poliÈ›iÈ™tilor È™i personalului contractual, i-am învederat, în scris, de mai multe ori - deÈ™i nu era cazul să facem acest demers, având obligaÈ›ia să procedeze ca atare din oficiu - să pună în aplicare Decizia CCR nr. 794/2016 referitoare la excepÈ›ia de neconstituÈ›ionalitate a dispoziÈ›iilor art. 31 alin. (11)-(14) din OrdonanÈ›a de urgență a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016 (salarizarea la nivelul maxim al funcÈ›iei publice), Decizia 51/2019 a ICCJ È™i legislaÈ›ia în domeniu, însă domnia-sa a sfidat legea È™i, implicit, drepturile câÈ™tigate în instanță, prin hotărâri definitive.
 
Reamintim faptul că peste 25.000 de membri de sindicat ne-au mandatat, în scris, să le reprezentăm interesele în litigiile de muncă, pentru obÈ›inerea acestui drept prin instanÈ›ele de contencios adminstrativ-fiscal.
 
Biroul Executiv Central

 

Parteneri SNPPC: