Comunicate

30.05.2022 - Proiect legislativ al MApN, pentru îmbunătățirea cadrului de salarizare a întregului personal din SNAOPSN

30.05.2022 - Proiect legislativ al MApN, pentru îmbunătățirea cadrului de salarizare a întregului personal din SNAOPSN

MApN - titular al dreptului de inițiativă legislativă, la nivel guvernamental, în materie de salarizare și pensii militare -  a inițiat, în cursul săptămânii trecute, un proiect de ordonanță de urgență pentru îmbunătățirea unor prevederi din domeniul drepturilor financiare ale personalului din Sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională (a se vedea site-ul MApN, Comunicatul de vineri, 27 mai). Conform MApN, inițiativa urmărește eliminarea unor inechități și diferențe de tratament în ceea ce privește asigurarea drepturilor financiare ale familiei noastre ocupaționale, comparativ cu alte categorii de salariați din sistemul public.

Principala propunere concordă, în parte, cu revendicarea similară a SNPPC - de aplicare integrală a legii salarizării, de la 1 iulie 2022 -, în sensul că aduce modificări OUG nr. 130/2021, prin stabilirea cuantumului brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie pentru personalul din instituțiile publice din SNAOPSN, începând cu data de 1 iulie 2022, la nivelul salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017, pentru anul 2022. Spunem ,,în parte”, pentru că noi am revendicat inclusiv raportarea unor elemente salariale (sporuri și majorări) la cuantumurile pentru 2022 prevăzute în Anexele VI și VIII din Legea-cadru 153/2017, și nu la acte normative anterioare, care nu produc efecte pozitive din punct de vedere al venitului net, consemnat în fluturașul de salariu.

De asemenea, proiectul în cauză are în vedere  actualizarea, începând cu data de 1 iulie 2022, a cuantumului soldei de grad/salariului gradului profesional.

Sperăm - așa cum am mai afirmat public, în comunicatele SNPPC din ultima perioadă - să nu fie doar un joc politic, pe seama familiei noastre ocupaționale, pentru că, în contextul militar actual, de la granițele României și ale Uniunii Europene, este vremea deciziilor ferme, asumate cu prioritate, în ceea ce privește Apărarea, Ordinea Publică și Securitatea Națională!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL - SNPPC

Click aici pentru comunicat MApN: https://www.mapn.ro/cpresa/17449_proiect-legislativ-pentru-imbunata%C8%9Birea-cadrului-de-salarizare-a-personalului-din-mapn-%C8%99i-sistemul-de-aparare,-ordine-publica-%C8%99i-securitate-na%C8%9Bionala

Parteneri SNPPC: