27.11.2018 - SNPPC asigură apărarea membrilor săi în situaţii dificile

27.11.2018 - SNPPC asigură apărarea membrilor săi în situaţii dificile

Comunicate

Conform prevederilor Legii dialogului social nr. 62/2011 (cunoscută drept ,,legea sindicatelor”) şi ale Statutului propriu, SNPPC asigură consiliere şi asistenţă juridică, la cerere, tuturor membrilor de sindicat care sunt implicaţi în procese penale, civile şi în cercetări disciplinare sau administrative legate de fapte petrecute în timpul şi în scopul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu.

De la începutul anului şi până în prezent, Biroul Executiv Central şi Birourile Teritoriale SNPPC din unităţi au reprezentat interesele a mii de membri de sindicat, care ne-au solicitat sprijinul, individual sau în grup, pentru a le asigura apărarea drepturilor în diverse cauze, cu precădere a celor salariale.

Astfel, cu titlu de exemplu, pe 23 noiembrie a.c., avocaţii SNPPC au reprezentat un număr de trei poliţişti ultragiaţi, în calitate de persoane vătămate şi părţi civile, dosar finalizat, pe fond, cu condamnarea inculpaţilor la pedeapsa închisorii, precum şi cu acordarea de daune morale colegilor noştri.

Totodată, în cursul acestei zile, în temeiul art. 58^3 din Legea nr. 360/2002 privind statutul poliţistului, unul dintre avocaţii SNPPC asigură, la cerere, apărarea unui coleg din cadrul unui inspectorat general din Capitală, care este cercetat disciplinar în baza ,,HG nr. 725/2015 pentru stabilirea normelor de aplicare a cap. IV din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, referitoare la acordarea recompenselor și răspunderea disciplinară a polițiștilor” (legislaţia privind protecţia datelor cu caracter personal şi respectul cuvenit membrilor noştri de sindicat ne obligă să nu divulgăm detalii).

Facem apel la toţi colegii din SNPPC, poliţişti sau personal contractual, care au nevoie  de consiliere şi asistenţă juridică, să ne contacteze în timp util, pentru a le putea reprezenta interesele, conform legii şi drepturilor aferente statutului de membru al organizaţiei noastre sindicale.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: