Comunicate

27.11.2020 INFORMARE - Aproape 8.000 de infectări, în rândul angajaților MAI, de la debutul pandemiei (cca. 7% din personalul structurilor aflate în prima linie). Suplimentul salarial pentru risc medical, ignorat de conducerea MAI, este pe deplin justificat

27.11.2020      INFORMARE   - Aproape 8.000 de infectări, în rândul angajaților MAI, de la debutul pandemiei  (cca. 7% din personalul structurilor aflate în prima linie). Suplimentul salarial pentru risc medical, ignorat de conducerea MAI, este pe deplin justificat

La solicitarea scrisă a FSNPPC, de la începutul acestei săptămâni, am primit, cu promtitudine, din partea Direcției Informare și Relații Publice, situația referitoare la efectele pandemiei în rândul angajaților MAI:

,,În legătură cu cererea dumneavoastră nr. (...), înregistrată la Direcţia Informare şi Relaţii Publice a M.A.I. cu nr. 1508729/2020, vă comunicăm că, potrivit datelor existente la nivelul Direcției Medicale din aparatul central al MAI, de la debutul pandemiei, până la data de 18.11.2020, numărul total de angajați din cadrul M.A.I. confirmați cu virusul COVID-19 este de 7995, astfel:

  • Inspectoratul General al Poliției de Frontieră – 549
  • Inspectoratul General al Jandarmeriei Române – 1225
  • Inspectoratul General al Poliției Române – 3669
  • Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – 1747
  • Alte structuri din subordinea M.A.I. – 805

Totodată, în prezent, 3134 de angajați M.A.I. confirmați pozitiv cu infecție COVID-19 se află în izolare la domiciliu/ locații declarate sau la unități sanitare, conform legislației în domeniu, 2955 dintre aceștia - la domiciliu, iar 179 - la spital.

Precizăm că 18 (optsprezece) angajați MAI confirmați cu infecție COVID-19 au decedat în perioada de referință”.

În acest context, reamintim solicitările noastre, adresate în scris Guvernului, MAI și Senatului (vezi atașamentul pdf), de a include în rândul beneficiarilor suplimentului salarial pentru risc medical și angajații din Ministerul Afacerilor Interne, aflați în prima linie, care își expun zilnic sănătatea acestui pericol, prin prisma misiunilor efectuate și a contactului permanent cu diverse categorii de persoane, simptomatice sau asimptomatice.

De asemenea, se impune suplimentarea cantităților de materiale de protecție sanitară, în scord cu normele de sănătate și securitate în muncă, stabilite prin lege.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: