Comunicate

28.01.2019 - COMUNICAT privind acțiunile sindicale adoptate de FSNPPC

28.01.2019 - COMUNICAT  privind acțiunile sindicale adoptate de FSNPPC

Urmare numeroaselor întrebări primite din partea membrilor noștri de sindicat, referitoare la modul în care MAI și Guvernul au soluționat revendicările FSNPPC cu privire la drepturile economico-financiare ale polițiștilor și personalului contractual, facem câteva precizări:

În data de 23 ianuarie a.c., FSNPPC a notificat din nou, ultimativ, Guvernul, MAI, M. Muncii și M. Finanțelor cu privire la unele revendicări vizând salarizarea / regimul pensiilor militare de stat și așteptăm invitația la dialog social.

În documentul trimis, am precizat că, în situația în care nu vom avea un rezultat pozitiv în urma negocierilor – dat fiind faptul că, prin OUG nr. 114/2018 au fost puse în aplicare doar trei dintre amendamentele noastre privind salarizarea în 2019 (acordarea majorării pentru SDSL, plata muncii suplimentare și decontarea serviciilor turistice) și s-au plafonat sporurile permanente la valorile de referință din decembrie 2018, iar personalul contractual este nedreptățit în continuare – vom continua acţiunile pentru salarizare în instanţele de contencios administrativ-fiscal, concomitent cu organizarea unor manifestări de protest, alături de parteneri sindicali din familia ocupațională ,,apărare, ordine publică și securitate națională” și din UE (în calitate de membru al European Police Union). Prima acțiune planificată este pichetarea masivă a sediului MAI, în zilele de 7 și 8 februarie a.c. - când va avea loc, la București, Reuniunea Informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne, la nivel de miniștri - pentru a atrage atenția asupra modului injust și părtinitor în care Guvernul tratează revendicările noastre.   

Revenim cu precizarea că majorarea, de la 01.01.2019, a salariilor de funcţie/de bază cu doar ¼ din diferenţa prevăzută în grilă între 2022 și decembrie 2018, cumulată cu înghețarea sporurilor permanente la valoarea de la 31.12.2018, va conduce la o creștere salarială infimă, menținând discriminarea noastră față de alte categorii bugetare.  

De asemenea, actualizarea cuantumului pensiilor militare de stat cu numai 1,3%, conform ratei inflației din 2017, reprezintă o creștere netă de numai câteva zeci de lei pentru majoritatea covârșitoare a pensionarilor militari, iar nepromovarea, de către Camera Deputaților, a inițiativei legislative votate în martie 2016, în Senat - susținută de FSNPPC -, prin care s-ar modifica OUG nr. 57/2015, concomitent cu respingerea OUG nr. 59/2017, creează nemulțumiri în rândurile poliţiştilor ce îndeplinesc condiţiile de încetare a raporturilor de serviciu, cu drept la pensie militară de stat.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL FSNPPC

Parteneri SNPPC: