Comunicate

28.01.2020 - Dezbatere decisivă, astăzi, în Camera Deputaților, pe marginea Pl-x 292. Raportul Comisiei pentru Muncă are în vedere amendamentul FSNPPC, privind menținerea polițiștilor în cadrul juridic actual al Legii pensiilor militare de stat

28.01.2020 -  Dezbatere decisivă, astăzi, în Camera Deputaților, pe marginea Pl-x 292.  Raportul Comisiei pentru Muncă are în vedere amendamentul FSNPPC,  privind menținerea polițiștilor în cadrul juridic actual al Legii pensiilor militare de stat

Camera Deputaților va dezbate astăzi, în plen, începând cu ora 14,00, ,,Pl-x nr. 292/2019 - propunere legislativă privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statul special (...)”. Precizăm că sintagma din titlu - ,,poliţişti, funcţionari publici cu statul special” - este generată de faptul că procedura parlamentară utilizează denumirea inițială a unui proiect, pe tot parcursul legislativ al acestuia, până la votul final din Camera decizională.

Președintele FSNPPC, Dumitru Coarnă, vicepreședinte al Biroului Național al Confederației Sindicale Cartel ALFA, care a fost prezent la toate dezbaterile din Comisia de Muncă și Protecție Socială (comisie de raport), va fi prezent și astăzi, în Parlament, pentru a susține amendamentul nostru referitor la menținerea polițiștilor în cadrul juridic actual al Legii pensiilor militare de stat, având în vedere:  riscurile profesionale, importanța socială și permanența serviciului public prestat, incompatibilitățile și restricțiile stabilite, prin lege, pe timpul activității, calitatea de militar în rezervă, după pensionare etc.

Reamintim că, în data de 17 decembrie, Comisia pentru Muncă a Camerei Deputaților a dezbătut Pl-x 292/2019 și a propus menținerea pensiilor militare de stat pentru polițiștii din MAI și din Ministerul Justiției (a se vedea, pe site-ul Camerei, pct. 5 de la pag. 35 a Raportului Comisiei - Anexa cu amendamente).

Din surse parlamentare, precizăm că, deocamdată, nu există alte amendamente scrise, care să contravină raportului final întocmit de Comisia de Muncă.

Vom continua informarea, cu celeritate, pe marginea acestui subiect de maxim interes, mai ales pentru colegii noștri care îndeplinesc condițiile de vârstă/vechime în serviciu și au în intenție să solicite trecerea în rezervă, cu drept la pensie militară de stat.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: