Comunicate

28.03.2022 - Succes în carieră noii promoţii de agenți, martie 2022! Repartiția atipică față de anii anteriori a generat și nemulțumiri la DGPMB

28.03.2022 -    Succes în carieră noii promoţii de agenți, martie 2022!  Repartiția atipică față de anii anteriori a generat și nemulțumiri la DGPMB

28.03.2022

 

Succes în carieră noii promoţii de agenți – martie 2022!

Repartiția atipică față de anii anteriori a generat și nemulțumiri la DGPMB

 

         După doar trei zile de la absolvire, în cursul acestei dimineți, promoția de agenți de poliție/poliție de frontieră din luna martie 2022 s-a prezentat la unități, pentru a primi, în concret, repartiția la posturi, dat fiind faptul că, la nivelul școlilor, absolvenții au fost repartizați, generic, la un anumit județ/unitate.

         Spre deosebire de anii anteriori, numirea în funcție a agenților de poliție din cadrul DGPMB a fost exclusiv apanajul unității, iar media de absolvire nu a mai constituit criteriul principal de repartizare, situație care a generat nemulțumiri în rândul multor absolvenți.

        SNPPC le-a solicitat din timp inspectoratelor generale să asigure drepturile inițiale aferente absolvenților, cum ar fi: zile libere pentru identificarea unui spațiu locativ și acordarea chiriei; organizarea activității de tutelare profesională; acordarea indemnizația de instalare și a normei de hrană pentru luna în curs, decontarea cheltuielilor de transport de la școală la unitatea de repartiție ș.a., în cuantumurile  și la termenele prevăzute de legislație.

        Felicitări tuturor absolvenților și dascălilor, pentru eforturile depuse în etapa de școlarizare, şi succes în carieră noilor colegi, mai ales în perioada tutelei profesionale, care precede definitivarea oficială, ca poliţist cu drepturi depline!

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

 

Parteneri SNPPC: