Comunicate

28.07.2020 - COMUNICAT: Dezbatere importantă, astăzi, la Comisia de Apărare a Camerei Deputaților, pe marginea pensiilor militare de stat

28.07.2020   -   COMUNICAT:    Dezbatere importantă, astăzi, la Comisia de Apărare a Camerei Deputaților,  pe marginea pensiilor militare de stat

 

Comisia pentru Apărare, Ordine Publică È™i Siguranță NaÈ›ională a Camerei DeputaÈ›ilor va dezbate astăzi, începând cu ora 12,00, o iniÈ›iativă legislativă care vizează modificarea ÅŸi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat: Pl-x nr. 199/2020 (Pl-x nr. 221/2020, pe acelaÈ™i subiect, a fost respins în comisiile de resort din Senat È™i nu va mai fi luat în dezbatere).

PreÈ™edintele FSNPPC, Dumitru Coarnă,  va interveni on-line în dezbateri (aÈ™a cum a făcut-o È™i în È™edinÈ›a anterioară – vezi consemnarea din raportul comisiei, pag. 4), pentru a susÈ›ine interesele poliÈ›iÈ™tilor, având în vedere:  importanÈ›a socială È™i permanenÈ›a serviciului public prestat, riscurile profesionale, incompatibilitățile È™i restricÈ›iile stabilite, prin lege, pe timpul activității, calitatea de militar în rezervă, după pensionare etc. 

De asemenea, va solicita adăugarea, la pensie, a cuantumului Ordinului Meritul Militar È™i actualizarea acesteia în raport cu majorarea veniturilor poliÈ›iÈ™tilor în activitate (vezi ataÈ™amentul cu amendamentele în integralitate).   

Este posibil ca forma finală aprobată de comisie să intre, astăzi, pe ordinea de zi suplimentară, la votul final din Camera DeputaÈ›ilor, care este for decizional. Vom continua informarea privind acest subiect de maxim interes, mai ales pentru colegii noÈ™tri care îndeplinesc condiÈ›iile de vârstă/vechime în serviciu È™i au în intenÈ›ie să solicite trecerea în rezervă, cu drept la pensie militară de stat.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: