Comunicate

28.07.2020 - COMUNICAT: Dezbatere importantă, astăzi, la Comisia de Apărare a Camerei Deputaților, pe marginea pensiilor militare de stat

28.07.2020   -   COMUNICAT:    Dezbatere importantă, astăzi, la Comisia de Apărare a Camerei Deputaților,  pe marginea pensiilor militare de stat

 

Comisia pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională a Camerei Deputaților va dezbate astăzi, începând cu ora 12,00, o inițiativă legislativă care vizează modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat: Pl-x nr. 199/2020 (Pl-x nr. 221/2020, pe același subiect, a fost respins în comisiile de resort din Senat și nu va mai fi luat în dezbatere).

Președintele FSNPPC, Dumitru Coarnă,  va interveni on-line în dezbateri (așa cum a făcut-o și în ședința anterioară – vezi consemnarea din raportul comisiei, pag. 4), pentru a susține interesele polițiștilor, având în vedere:  importanța socială și permanența serviciului public prestat, riscurile profesionale, incompatibilitățile și restricțiile stabilite, prin lege, pe timpul activității, calitatea de militar în rezervă, după pensionare etc. 

De asemenea, va solicita adăugarea, la pensie, a cuantumului Ordinului Meritul Militar și actualizarea acesteia în raport cu majorarea veniturilor polițiștilor în activitate (vezi atașamentul cu amendamentele în integralitate).   

Este posibil ca forma finală aprobată de comisie să intre, astăzi, pe ordinea de zi suplimentară, la votul final din Camera Deputaților, care este for decizional. Vom continua informarea privind acest subiect de maxim interes, mai ales pentru colegii noștri care îndeplinesc condițiile de vârstă/vechime în serviciu și au în intenție să solicite trecerea în rezervă, cu drept la pensie militară de stat.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: