Comunicate

28.11.2018 - Atestatul pentru conducere autovehicule MAI, anulat oficial. Se instituie programe de pregătire specifică

28.11.2018 - Atestatul pentru conducere autovehicule MAI, anulat oficial.  Se instituie programe de pregătire specifică

Ieri, 27 noiembrie 2018, au fost publicate în Monitorul Oficial, partea I, ,,Ordinul MAI nr. 128 pentru instituirea unor măsuri privind pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne cu drept de conducere a autovehiculelor cu regim de circulație prioritară și pentru conducerea unor categorii de autovehicule de serviciu aflate în folosința instituției, precum și pentru modificarea Normativului privind asigurarea tehnică de autovehicule a structurilor Ministerului Afacerilor Interne, aprobat prin Ordinul ministrului internelor și reformei administrative nr. 599/2008 și ,,Ordinul MAI nr. 129 pentru abrogarea Ordinului ministrului administrației și internelor nr. 504/2003 privind examinarea medicală și testarea psihologică a conducătorilor de autovehicule cu atestat profesional (similari) angajați în Ministerul Afacerilor Interne”.

Conform OMAI nr. 128/2018, se instituie programe de pregătire specifică (finalizate cu certificat de absolvire), la un interval de maxim cinci ani, în mod diferențiat, pe două niveluri:

a) nivelul I - program de pregătire pentru personalul care conduce în mod ocazional autovehicule cu regim de circulație prioritară, în vederea îndeplinirii unor activități sau misiuni specifice;

b) nivelul II - program de pregătire pentru personalul care conduce în mod frecvent autovehicule cu regim de circulație prioritară, în vederea îndeplinirii unor misiuni de însoțire și a unor activități sau misiuni specifice.

De asemenea, pentru pregătirea personalul MAI care conduce autovehicule cu regim de circulație prioritară, care au caracteristici tehnice și particularități constructive speciale, pentru care legea prevede deținerea unui permis de conducere din categoriile C1, C, D1, D, BE, C1E, CE, D1E și DE, inspectoratele generale/similare organizează programe de pregătire adecvate necesităților operative identificate la nivelul acestora.

 

Pentru detalii - https://lege5.ro/Gratuit/gmytcmbqga3q/ordinul-nr-128-2018-pentru-instituirea-unor-masuri-privind-pregatirea-personalului-ministerului-afacerilor-interne-cu-drept-de-conducere-a-autovehiculelor-cu-regim-de-circulatie-prioritara-si-pentru-c

Parteneri SNPPC: