Comunicate

29.01.2018 - PRECIZĂRI referitoare la evenimentul petrecut, recent, într-un mall din Bucureşti

29.01.2018 - PRECIZĂRI
referitoare la evenimentul petrecut, recent, într-un mall din Bucureşti

Zilele trecute, în urma unui apel telefonic, primit la numărul unic de urgenţă 112, un echipaj de poliţie a fost trimis să intervină, într-un mall din Bucureşti, unde a fost semnalat comportamentul agresiv al unei femei faţă de copilul său minor.

La faţa locului, persoana în cauză a refuzat legitimarea, manifestându-se agresiv, fizic şi verbal, inclusiv în relaţia cu cei doi poliţişti, aflaţi în misiune (detaliile incidentului au fost pe larg mediatizate, în ultimele trei zile, fapt pentru care nu le mai redăm integral).

Aceştia au fost nevoiţi să o reţină, asigurându-se, între timp, că minorul a fost preluat în grijă de cîteva persoane chemate de femeia respectivă în mall, cunoscute ale acesteia, care au şi susţinut-o verbal şi au filmat scena intervenţiei poliţieneşti. Ulterior, copilul a fost preluat de către bunicii săi.

După audieri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a dispus reținerea persoanei în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. În prezent, aceasta se află sub control judiciar pentru 60 de zile.

În comunicatul dat de Poliţia Română se precizează: ,,Violenţa reprezintă o încălcare a unuia dintre cele mai importante drepturi ale copilului: dreptul la integritate fizică, demnitate umană şi protecţie, prevăzute de lege”.

De asemenea, intervievat de mass-media pe marginea cazului, preşedintele SNPPC a declarat: "Femeia a fost încătușată pentru că a refuzat să se legitimeze. A refuzat orice colaborare cu poliția. Vedeți cum se schimbă situația când avem probe doveditoare care vin în sprijinul unor imagini? Femeia aceasta a fost agresivă în tot parcursul infracțional. Și-a lovit propriul copil, de acolo practic a început totul, a lovit vânzătoarea care i-a atras atenția și a lovit și polițistul. Poliția a intervenit foarte bine și corect. Așa trebuie să se intervină, pentru că altfel nu se poate!".

În urma analizei evenimentului, Biroul Executiv Central al SNPPC consideră că intervenţia colegilor de la Secţia 9 Poliţie Bucureşti a fost efectuată profesionist, în temeiul şi pentru aplicarea legii. De asemenea, am decis acordarea asistenţei juridice de specialitate, în situaţia în care aceasta va fi necesară şi va fi solicitată de către colegii noştri.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: