29.02.2024 - COMUNICAT FSNPPC: Urmează negocierea, cu MAI, a unui nou Acord colectiv privind drepturile polițiștilor

29.02.2024       -                                                  COMUNICAT FSNPPC:  Urmează negocierea, cu MAI, a unui nou Acord colectiv privind drepturile polițiștilor

În luna martie a.c., începe procedura de negociere a "Acordului colectiv privind raporturile de serviciu ale functionarilor publici cu statut special – politisti din Ministerul Afacerilor Interne", dat fiind faptul că valabilitatea actualului document (a se vedea în atașamentul de mai jos), semnat în luna mai 2022, se apropie de expirare.

În calitate de organizație sindicală cu reprezentativitate juridică la nivelul sectorului de activitate Ordine Publică, recunoscută ca atare de către Tribunalul Municipiului București, FSNPPC a fost invitată, oficial, la discuții, pe această temă importantă, în cadrul Comisiei de dialog social constituite la nivelul MAI, conform Legii nr. 337/2022.

Principale capitole ale Acordului privesc, în concret, drepturile profesionale și economico-sociale ale tuturor polițiștilor din MAI: constituirea și utilizarea fondurilor financiar-materiale;  securitatea și sănătatea în muncă;  programul zilnic de lucru; pregătirea profesională continuă; măsuri de protecție a liderilor sindicali.

Așteptăm propuneri din partea membrilor SNPPC și a tuturor polițiștilor interesați, pentru a ne prezenta la negocieri cu un set de amendamente pertinente și utile, care vor fi negociate cu MAI, pentru a fi introduse în forma finală a viitorului Acord colectiv (adresa de e-mail: contact@snppc.ro).

Biroul Executiv al FSNPPC