Comunicate

29.05.2023 - Riscurile profesiei nu iartă: polițist lovit intenționat, cu mașina, de un șofer cu permisul suspendat

29.05.2023 - Riscurile profesiei nu iartă:  polițist lovit intenționat, cu mașina, de un șofer cu permisul suspendat

 

         În urmă cu două zile, sâmbătă seara, în jurul orei 20.30, în localitatea Şăulia, Jud. Mureș, un echipaj din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Band a oprit un autoturism, condus de către un bărbat care avea permisul suspendat.

         Conform comunicatului emis de către IPJ Mureș, după oprire, persoana a refuzat să deschidă fereastra autovehiculului, efectuând o manevră bruscă de mers înapoi, rănind uşor un agent de poliţie la nivelul piciorului şi avariind autospeciala inscripționată, aflată în misiune. Șoferul a fost somat să coboare din maşină, însă a refuzat, manifestând o atitudine necooperantă şi agresivă. În cadrul intervenţiei specifice, a fost distrus geamul portierei maşinii oprite şi au fost executate, de către un agent de poliţie, trei focuri de armă, pentru avertisment, în plan vertical. Bărbatul a fugit de la faţa locului, cu autoturismul, iar poliţiştii au pornit în urmărirea sa, fiind oprit la intrare în localitatea Berghia, cu sprijinul unui echipaj rutier dirijat în zonă.

         Ulterior, el a fost imobilizat şi condus la sediul Poliției, care i-a deschis dosar penal, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi ultraj. Individul a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiind condus, de către poliţişti, la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate probe biologice.

         Biroul Executiv Central - SNPPC

Parteneri SNPPC: