Comunicate

29.06.2020 - SEMNAL DE ALARMĂ!!! Peste 42% dintre mijloacele auto ale Poliției, vechime de peste 10 ani. La Frontieră, 23% din parcul auto are peste 10 ani de exploatare

29.06.2020 - SEMNAL DE ALARMĂ!!!    Peste 42% dintre mijloacele auto ale Poliției, vechime de peste 10 ani.  La Frontieră, 23% din parcul auto are peste 10 ani de exploatare

 

 

Urmare unei solicitări scrise, adresate MAI, pe tema parcului auto operativ al PoliÈ›iei Române È™i PoliÈ›iei de Frontieră, am fost informaÈ›i că, cităm:

,,-în dotarea Inspectoratului General al PoliÈ›iei Române se află un număr de aproximativ 12.500 de autovehicule, dintre care 6.500 cu o vechime mai mică de 5 ani, 720 cu o vechime cuprinsă între 5 È™i 10 ani È™i 5.280 de autovehicule cu o vechime de peste 10 ani.

-în ceea ce priveÈ™te Inspectoratul General al PoliÈ›iei de Frontieră, această structură deÈ›ine circa 2.400 de autovehicule, dintre care 380 cu o vechime mai mică de 5 ani, 1.460 cu o vechime cuprinsă între 5 È™i 10 ani È™i 560 cu o vechime mai mare de 10 ani”.

         Altfel spus, aproape jumătate dintre maÈ™inile PoliÈ›iei au o vechime mai mare de 10 ani, ceea ce înseamnă că multe dintre deplasările cotidiene se execută cu mijloace auto învechite fizic È™i moral, ceea ce influenÈ›ează negativ eficienÈ›a îndeplinirii misiunilor specifice, derulate în slujba comunității È™i a statului.

         De asemenea, maÈ™inile învechite sunt un potenÈ›ial factor de risc, atât pentru pentru siguranÈ›a rutieră, în general, cât È™i pentru siguranÈ›a fizică a poliÈ›iÈ™tilor care le operează, mai ales în misiunile care presupun urmăriri în viteză, deplasări urgente la intervenÈ›ii operative etc.

         În cazul PoliÈ›iei de Frontieră, lucrurile stau ceva mai bine, dar È™i aici vorbim de circa 23% dintre maÈ™inile operative, care au peste 10 ani de exploatare, în condiÈ›iile unor drumuri nu tocmai facile îndeplinirii misiunilor, mai ales la ,,frontiera verde”.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

 

Parteneri SNPPC: